(P) Show baschetbalistic în centrul Bucurestiului, la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

0
479

image009

Pentru al treilea an consecutiv, Bucureștiul va găzdui, în zilele de 26-27 iulie, în Piața Universității, cel mai puternic turneu de baschet 3×3 din Sud-Estul Europei, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger (www.3la3ro, www.facebook.com/sportarenastreetball) dotat cu premii în valoare totală de 5.000 de dolari. 16 echipe, dintre care patru românești, vor lupta pentru un loc în circuitul mondial, FIBA 3×3 World Tour.

Componenții naționalei României, care a atins faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de la Moscova, din luna iunie, sunt principalii favoriți ai turneului.

Angel Santana, Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu și Vasile Ștefan sunt neînvinși în acest sezon în competițiile interne, bifând trei succese din tot atâtea posibile în turneele Sport Arena Streetball și fiind la un pas de o istorică semifinală la Mondiale, după ce în sfeturi au cedat, în prelungiri, cu Serbia.

Alte trei echipe românești, alături de formații din Albania, Andorra, Bosnia, Bulgaria, Croația, Georgia, Kosovo, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia și Spania se vor încleșta pe parcursul celor două zile în plin centru al Capitalei.

image010

Nu numai profesioniștii vor evolua în Piața Universității. În afara programului competiției, oricine poate juca baschet pe terenurile amenajate de Sport Arena, iar fanii vor avea parte de numeroase concursuri cu premii și competiții ad-hoc.

Meciurile oficiale, din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger se vor disputa atât sâmbătă cât și duminică între orele 17.00 și 22.00.

image011

Ediția de anul trecut, disputată tot în Piața Universității (http://youtu.be/asdocwpDhe8), a fost câștigată de echipa Novi Sad, din Serbia, care s-a calificat de la București la Mastersul FIBA 3×3 World Tour și avea apoi să ajungă până în ultimul act al circuitului mondial, la Istanbul.

Prima ediție a fost organizată în Piața George Enescu (http://youtu.be/dtmeQT7kIW8) și a fost câștigată de echipa românească Pensionarii Asigurați, care în acel an s-a clasat pe locul șase în finala mondială disputată atunci la Miami.

image012

Competiția este organizată de Sport Arena și ACS Sport Promotion și este susținută de Raiffeisen Bank, Gatorade și The Group.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here