Ce se mai întâmplă la Olimpiada de iarnă de la Pyeonchang ?

Luni, 12 februarie 2018

0
657
Șapte medalii olimpice își așteaptă azi, 12 februarie, câștigătorii. Se anunță a fi o zi plină de acțiune, așa că fiți pe fază!
Șapte medalii olimpice își așteaptă azi, 12 februarie, câștigătorii. Se anunță a fi o zi plină de acțiune, așa că fiți pe fază!

 • Spre surprinderea multora, echipa Canadei a câștigat azi noapte proba de patinaj artistic
  Dansatorii pe gheață canadieni Tessa Virtue și Scott Moir

  pe echipe, în urma unor performanțe extraordinare ale lui Patrick Chan, Gabrielle Daleman, a perechii Meagan Duhmale și Eric Radford și a dansatorilor Tessa Virtue și Scott Moir. Deja după evoluția în proba feminină a lui Gabrielle Daleman, echipa canadiană și-a asigurat un loc pe podium. Ultimii au concurat dansatorii care au avut un program de excepție, răsplătit cu 118.10 puncte, cu șase mai mult decât scorul patinatorilor americani Maia și Alex Shibutani, care au adus medalia de bronz echipei SUA. Medalia de argint a revenit echipei ruse, în componența căreia se afla și campioana europeană în vârstă de numai 15 ani, Alina Zagitova.

 

 • În urma probei de patinaj viteză 1500 m desfășurat pe patinoarul de la Gangneung, olandeza Ireen Wust a dărâmat toate recordurile obținând medalia de aur, cea de-a zecea din palmaresul său.
Ireen Wust, câștigătoarea probei de 1500m la patinaj viteză.
 • Martin Fourcade (FR), câștigătorul probei de biatlon 12.5km

  Francezul Martin Fourcade în vârstă de 29 de ani a învins în proba de biatlon bărbați, 12.5km, păstrându-și astfel titlul olimpic dobândit acum patru ani la Soci. El a avut un parcurs incredibil, doborând cinci ținte din cinci de două ori. Deși favorit, Fourcade a început cursa de pe poziția a șasea, la 22 de secunde distanță de germanul Arnd Pfeiffer. A reuși însă să recupereze, terminând cu 12 secunde înaintea medaliatului cu argint, suedezul Sebastian Samuelsson, și cu 15.1 secunde înaintea lui Benedikt Doll din Germania, cel care a câștigat bronzul.

 

 • Un program fără greșeală i-a adus un scor impresionant de 86.63 puncte care a
  Mikael Kingsburry (CA), medaliat cu aur la ski freestyle

  însemnat medalia de aur pentru canadianului Mikael Kingsbury (25 de ani) în proba de ski freestyle.  El a dat dovadă de un control extraordinar al mișcărilor pe parcursul întregului program, în cadrul căruia a executat niște extraordinare sărituri cu aterizări perfecte. Mikael a început să își manifeste bucuria de când a ajuns la capătul pârtiei, înainte de a vedea notele primite, conștient fiind de valoarea programului prezentat.

   

   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here