Ce se mai întâmplă la Olimpiada de iarnă de la Pyeonchang ?

13 februarie 2018

0
759
O zi care a adus 8 medalii și nouă un fantastic loc 7 în proba de sanie. Ăsta da 13!
O zi care a adus 8 medalii și nouă un fantastic loc 7 în proba de sanie. Ăsta da 13!
 • Ziua de 13 a fost cea mai norocoasă de până acum de la Pyeongchang (și de câteva olimpiade de iarnă încoace, de fapt) și pentru
  Bravo Raluca!
  Bravo Raluca!

  România. Raluca Strămăturaru (32 de ani) a ocupat un onorabil loc 7 în proba de sanie (câștigată de sportiva germană Dajana Eitberger). Raluca a terminat cursa din finala probei la doar 233 de miimi de secundă de medaliata cu aur, adică în 46,681 secunde. Timpul său total a fost de 3 minute 6,288 secunde.

 

 • Echipa Olandei continuă să domine probele de patinaj viteză. Astăzi au mai câștigat un
  Kjeld Nuis, olandezul zburător pe gheață

  aur și un argint la 1500m, bărbați. În total, olandezii au 8 din cele 12 medalii puse în joc la patinaj viteză. Campionul mondial Kjeld Nuis a obținut și titlul olimpic iar compatriotul său Patrick Roest a ocupat poziția secundă în proba desfășurată pe stadionul de gheață Gangneung.

Nuis este primul campion mondial care își adjudecă și aurul olimpic. A avut un start fenomenal care l-a ajutat să termine cei 1500m în 1 minut 44,01 secunde, deși a pierdut ceva din avans în ultima tură. Roest, în vârstă de 22 de ani, a trecut linia de sosire la mai puțin de o secundă după Nuis, adică 1 minut 44,86 secunde.

 • Norvegianul de 21 de ani Johannes Hoesfolt Klaebo a obținut victoria în proba de sprint clasic cross-country la ski. Aceasta e a doua medalie de aur pentru Norvegia la cross-
  Johannes Klaebo după ce și-a luat revanșa

  country. După un dezamăgitor loc zece la skiatlon, Klaebo a pornit cursa de la Alpensia Cross-Country Centre foarte hotărât să „spele rușinea”. Deși sferturile de finală și semifinala nu îl plasau pe cea mai bună poziție, presiunea finalei unde a concurat cu cei mai buni șase skiori se pare că i-a prins bine și a reușit să termine învingător.

Chia și cea mai mare parte a finalei, Klaebo a stat totuși în spatele rusului Alexander Bolshunov. Spre final însă a făcut o schimbare neașteptată de culoar și a sprintat la urcuș, lăsându-și adversarii mult în urmă. A reușit astfel să termine cursa în 3 minute 5,75 secunde, timp care i-a adus aurul mult dorit.

 • Austriacul Marcel Hirscher, un specialist al slalomului, a adus încă o medalie de aur țării sale, cu cel mai bun timp la proba masculină de ski combinată alpină. La aceeași probă
  Marcel Hirscher, cel care a dominat proba desfășurată la centrul alpin Jeongseon
  Marcel Hirscher, cel care a dominat proba desfășurată la centrul alpin Jeongseon

  obținuse argintul la Soci în 2014.

Combinata alpină include o coborâre urmată de o parte de slalom foarte tehnică, favoriții acestei probe fiind de obicei sportivi experimentați și skiori cât mai versatili.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here