Ce se mai întâmplă la Olimpiada de iarnă de la Pyeonchang?

15 februarie 2018

0
713
Biatlon, bob, curling, snowboard, patinaj viteză și patinaj artistic, hockey... 15 februarie e o zi plină la Pyeongchang
Biatlon, bob, curling, snowboard, patinaj viteză și patinaj artistic, hockey... 15 februarie e o zi plină la Pyeongchang!
 • Surprize surprize (și deci spectacol spectacol) în proba masculină de 10000m patinaj
  Ted-Jan Bloemen, aducând Canadei aurul la 10000m patinaj viteză
  Ted-Jan Bloemen, aducând Canadei aurul la 10000m patinaj viteză

  viteză, în care recordul olimpic a fost doborât nu o dată, ci de două ori pe patinoarul Gangneung! Toată lumea se aștepta la o luptă strânsă între rivalii olandezi – Sven Kramer, campionul mondial en titre și Jorrit Bergsma – campionul olimpic de la Soci. Cîștigătorul însă a fost canadianul Jan Bloemen, medaliatul cu argint în proba de 5000m.  În ante-penultima rundă, Bergsma și-a îmbunătățit recordul pe care îl stabilise la Soci, parcurgând cei 10000m în 12min41s98. Dar după numai 15 minute, Bloemen a reușit un timp de 12min39s11 în penultima rundă. Acesta a și rămas nou record olimpic, întrucât Sven Kramer nu a făcut față presiunii enorme și nu a avut un timp extraordinar în ultima rundă, cea în care a concurat.

Bronzul i-a revenit italianului Nicola Tumolero iar Bergsma a păstrat argintul pentru Olanda

 • Proba feminină de 15km biatlon a fost câștigată de o suedeză debutantă la Olimpiadă. Un parcurs fără greșeală, în care nu a ratat nicio țintă în cele patru runde și a obținut un timp de 41:07.2 minute, i-a adus aurul lui Hannah Oeberg în vârstă de 22 de ani. Timpul
  Podiumul cu două trepte în proba feminină de biatlon 15km
  Podiumul cu două trepte în proba feminină de biatlon 15km

  său a fost cu 24.7 s mai bun decât al slovacei Anastasiya Kuzmina care, deși a ratat de două ori, a reușit totuși să câștige argintul. Tot argint a obținut și favorita principală de dinaintea cursei, Laura Dahlmeier din Germania, care a ratat o singură dată dar a avut un timp mai bun decât Kuzmina. Deci și proba feminină de biatlon 15km a fost una cu rezultat surprinzător, încheindu-se cu un podium de două trepte. Două sportive s-au situat la egalitate pe cea de-a doua, una dintre ele fiind favorită înaintea cursei.

 • Francezul Pierre Vaultier a câștigat încă un aur la proba de snowboard cross, după cel obținut acum patru ani la Soci. Deși a fost implicat într-o căzătură „în grup”, alături de alți doi sportivi, Vaultier a reușit să se ridice suficient de rapid și să continue cu viteză maximă așa încât să termine în frunte.
Invigătorul de la cross snowboard, Pierre Vaultier
Invigătorul de la cross snowboard, Pierre Vaultier

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here