Mesajele violente de pe străzi pot scădea dramatic calitatea vieții copiilor

0
203

În urma unui studiu demarat de Organizația Mondială a Sănătății, în 2010, în mediul școlar din România, peste jumătate dintre copiii și tinerii intervievați au fost implicați într-un caz de violență verbală, iar locul unde acesta s-a desfășurat fiind, în ordinea indicării: pe stradă, în cartierul în care locuiesc, la școală și pe stradă, în alt cartier decât cel în care locuiesc.

Uneori simțim nevoia să controlăm curiozitatea copiilor prin mijloacele pe care le avem la îndemână: le limităm accesul la televizor sau la calculator, selectăm, pe cât se poate, grădinița, școala, prietenii, activitățile din timpul lor liber. Însă străzile, locurile pe care copiii le văd în fiecare zi, nu avem cum să le contrălăm. Mesajele de pe pereți, de pe garduri sau uși, nu pot fi înlăturate din fața lor. Oricât de mult ne-am dori, nu putem face străzile să tacă. Mesaje agresive și discriminatorii, cuvinte vulgare apar peste noapte, iar  copiii le văd, le învață și este posibil sa ajung să le folosească, în viitor.

Consecințele mesajelor violente pot fi extrem de grave asupra copiilor, avertizează specialiștii, mergând de la depresie clinică și boli asociate cu stresul, până la probleme de comportament, agresivitate fizică sau vulgară în relația cu ceilalți.

Pentru a limita expunerea celor mici la agresivitate, pentru a-i feri de interacțiunea cu mesajele vulgare și discriminatorii din fața blocului, de pe peretele din curtea școlii, de pe gardurile parcului preferat, Cif, un produs de curățenie cu o istorie de peste 16 ani în România, pregăteste una dintre cele mai curajoase inițiative din țara noastră.

Urmărește un scurt documentar despre griji părintești și nevoia unui viitor mai curat:

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here