Karpatia Horse Show: începe ediția a III-a!

0
283
Karpatia Horse Show

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 septembrie -2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, şi se adresează atât iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, cât şi celor care apreciază farmecul domeniilor nobiliare și doresc experiențe inedite, organizatorii pregătind anul acesta o serie de activități conexe menite să redea viața domeniului de 130 de hectare.

Cea de-a treia ediție a evenimentului ecvestru internațional Karpatia Horse Show, găzduiește două tipuri de competiții oficiale: Concurs Complet Internaţional (CCI) – disciplină de Probă Completă la care vor lua startul trei categorii de concurenţi profesionişti: CCI 1*, CCI 2* și CCI 3* și Competiție Națională de Atelaje, compusă din două probe: maraton și conuri. Disciplina de Probă Completă se va desfășura concomitent cu Finala de Campionat Național precum și a unor clase destinate debutanților.

Desfăşurată pe un domeniu vast, de 130 de hectare, administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti, competiţia beneficiază anul acesta de o regândire a spaţiului competiţional, datorită aportului designerului irlandez Peter Fell. În plus, Gabor Fintha, unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi designeri de obstacole de atelaje din lume a construit pe domeniul Cantacuzino un parcurs la un nivel tehnic foarte ridicat pentru demonstrații de măiestrie.

Ne propunem ca în 2016 să testăm acest parcurs de obstacole de atelaje în condiții de concurs în ideea de a organiza în 2017 un concurs internațional. România este în topul celor mai bune zece țări din lume la această disciplină elitistă și foarte spectaculoasă”, spune spune Mihnea Vîrgolici directorul de eveniment al Karpatia Horse Show.

Karpatia Horse Show, ediția 2015, a fost singurul concurs de trei stele (3*) din România organizat în ultimii 12 ani şi a avut cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Concursul de trei stele (CCI 3*) desfășurat anul trecut pe Domeniul Cantacuzino de la Florești a reprezentat o etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Astfel, spectatorii Karpatia au putut admira călăreţi de top precum Karin Donkers din Belgia sau Albert Hermoso Farras din Spania. Ambii au concurat de curând la Rio!

Pentru ediţia 2016, înscrierile sunt în desfăşurare, sportivi din numeroase țări anunțându-și deja prezenţa. Iar dacă anul trecut, un sportiv din India a călătorit peste mari şi ţări pentru a participa şi a vizita România, acum a venit rândul unui călăreţ din Australia să se înscrie la Karpatia Horse Show. “Să călătoreşti trei zile cu calul personal, atestă ineditul evenimentului şi şansa turistică pe care o generează o astfel de organizare”, spune Mihnea Vîrgolici.

Karpatia Horse Show este organizat în fiecare an de Fundația Cantacuzino Florești, în colaborare cu Asociația Ecvestră Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Vineri, 30 septembrie accesul este gratuit, iar în zilele de 1 și 2 octombrie, accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele trei zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la intrare sau on-line și de la punctele de vânzare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here