Întreaga lume va alerga pentru cei care nu pot

0
232

Totul va fi diferit odată cu Wings for Life World Run: toţi cei care iubesc sportul, de la alergători part-time şi amatori, până la sportivi profesionişti pot participa la acest eveniment care schimbă regulile unui maraton obişnuit; cursa nu are o distanţă fixă şi toţi alergătorii din întreaga lume vor lua startul în acelaşi timp. Niciodată, în istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment.

Mii de alergători vor lua startul pe 4 mai 2014 la ora 10 UTC (13.00, ora României) în peste 40 de locaţii diferite de pe cinci continente, în diferite condiţii de vreme şi momente ale zilei. Alergătorii din California vor începe la 3 dimineaţa, în timp ce în Europa va fi ora prânzului, iar în Taiwan va fi 6 dimineaţa.

Toate acestea pentru a ajuta la îndeplinirea misiunii Wings for Life: să găsească un remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

Niciodată nu a mai avut loc o competiţie ca aceasta. Nu există o linie de finiş, aşa cum este la fiecare cursa tradiţională. Aici, participanţii vor alerga în faţă unei „maşini oficiale de finiş“, fiecare maşină fiind dotată cu acelaşi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial în timp real. După o jumătate de oră după ce participanţii au luat startul, maşina oficială de finiş va pleca în urma lor cu o viteză constantă. Odată ce maşina oficială de finiş depăşeşte un participant, pentru acesta cursa se va încheia. Aşa va decurge întreaga cursa până când câte un singur participant de sex masculin şi unul de sex feminin din întreaga lume vor rămâne în competiţie. Numai ei vor fi încoronaţi drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Printre concurenţi şi-au exprimat deja participarea fostul pilot de Formulă 1 David Coulthard, surferul de renume mondial Robby Naish, fostul pilot de Formulă 1 Eddie Jordan, fostul schior şi actualmente pilot de curse Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, ultra-maratonistă Sabrina Mockenhaupt şi alte legende ale sportului mondial, care s-au oferit că ambasadori voluntari ai evenimentului.

În România, la start se vor regăsi Mihaela Rădulescu, Toma Coconea, Andrei Roşu şi multe alte nume ale sportului românesc care doresc să se alăture acestei cauze.

Wings for Life World Run

Wings For Life World Run

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here