Graham Jarvis este cîștigătorul Red Bull Romaniacs 2011

0
247

Chris Birch (KTM), cîștigătorul ediției din 2010, a încheiat cursa pe locul doi ”Cea mai grea zi pentru mine a fost cea de azi chiar dacă în ziua a treia mi-am rupt ghidonul și aripa. Mă bucur că am ajuns la finiș și nu pot decît să îl felicit pe Graham pentru că este pur și simplu incredibil”. Pilotul neo-zeelandez a reușit pentru a patra oară să se claseze pe podium la Red Bull Romaniacs, de fiecare dată cînd a venit în România reușind să termine pe podium.
  În pofida unor probleme avute în ultima zi cu GPS-ul, Andreas Lettenbichler (Husqvarna) a încheiat raliul pe locul trei. Pilotul german a rulat în penultima zi împreună cu Xavier Galindo (Husaberg) și cei doi se luptau pentru ultima poziție pe podium. Din păcate, spaniolul a ieșit din cărți după ce imediat după service point a alunecat pe o coborîre căzînd cu tot cu motocicletă în barajaul de la Mărtinie. Spaniolul a dovedit că este un bărbat adevărat care își dorește să termine cel mai dificil raliu din lume și a înotat pînă pe malul celălalt de unde a reușit să ia o barcă. Ajutat de proprietarul ambarcațiunii, Galindo a scos motocicleta la mal și a pierdut doar o oră cu această aventură acvatică. În cele din urmă a fost clasat pe locul 5 la general. Pe patru între Lettenbichler și Galindo este Paul Bolton. Britanicul se chinuie să ajungă pe podiumul de la Red Bull Romaniacs, însă pînă acum cea mai bună clasare a sa este locul 4 din 2010 și 2011.
  La clasa Pro din cei 19 de rideri care au luat startul au ajuns la finiș 16. Cei trei piloți care au fost forțați să iasă din lupta cu traseele extreme din Carpați au abandonat din pricina unor accidentări.
  Cea mai dificilă clasă a avut la start și doi piloți români. Mani Gyenes și Ervin Kovacs au reușit să termine hard enduroul pe locurile 11 respectiv 10. Acesta este al optulea finiș al lui Mani Gyenes la Red Bull Romaniacs din tot atîtea posibile.
  ”Mă bucur că am putut concura și în acest an la Red Bull Romaniacs însă aici ca să ajungi în top 5 trebuie să te antrenezi mult cu motociclete de trial. Este important că nu m-am accidentat pentru că în ziua a treia au fost porțiuni de traseu aproape imposibile, iar eu trebuie să mă gândesc și la Campionatul Mondial de Rally-Raid. La începutul lunii octombrie voi concura în Raliul Faraonilor pentru a-mi apăra locul doi la general.”
 
  
 
  Șapte români pe podium la Red Bull Romaniacs 2011
 
  Comparativ cu alți ani, în 2011 putem spune că a fost o invazie de rideri români la cel mai dificil raliu hard enduro din lume. 21 de ”localnici” s-au înscris pentru a se lupta cu traseele din Carpați alături de alți peste 150 de rideri.
  Surpriza a venit din partea lui Ioan Tara. Originar din Sibiu, Tara a lucrat în primii ani la organizarea Red Bull Romaniacs însă a decis că este vremea să și concureze și s-a transformat din track manager în concurent în 2010. În 2011 s-a înscris la Expert Single și a reușit să cîștige avînd un avans de 46 minute în fața scoțianului Gavin Johnston. Pe trei la Expert Single s-a clasat australianul Shane Moss.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here