Fitbit cumpără smartwatch-ul Vector, fondat în România

0
1040
Vector

Anul trecut, în martie, pe piață apărea un nou model de smartwatch care promitea să ofere ceva complet diferit față de modelele deja existente: o combinație între eleganța unui ceas, beneficiile unui smartwatch și independența utilizatorului.

Combinând talentul incredibil în inginerie a Românilor cu un business de ceasuri din Londra și cu foști executive ai Citizen Watches, ceasul ‘Vector” promitea o adevărată revoluție pe piața ‘luxului’ pe care și l-ar putea permite oricine.

Doar un an mai târziu, ‘Vector’ a fost achizițional de ‘Fitbit’ – un gigant în domeniu tehnologiei smartwatch. Fondatorul și CTO-ul – Andrei Pitis – a confirmat faptul că start-up-ul său, ‘Vector’ a fost achiziționat pentru platforma sa software și echipa de design.

Și chiar dacă această mișcare nu înseamnă, neapărat, o mișcare în lumea sectorului de lux al Fitbit, această achiziție este totuși un semn că Fitbit își continuă dezvoltarea în domeniul asocierii talentului cu ceasuri și accesorii de fitness.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Fitbit afirmau că vor începe să creeze produse alte produse noi și extraordinare, incorporând tehnologia unică a Fitbit în comunitatea globală.

Vector – un smartwatch cu un ecran LCD e-ink – a spart piața prin eficiența bateriei ce durează până la 30 de zile și o aplicație ce poate fi controlată de telefoanele IOS, Android sau Windows. În plus, a creat un program de operare unic și a oferit utilizatorilor posibilitatea de a-și creea propriile aplicații și modele de design pentru ceas.

Lansat de Andrei Pitis și fondat în România, echipa Vector a fost formată dintr-o echipă ce îi include pe Joe Santana (fost CEO a brandului iconic ‘Timex’) și Steve Jarvis ca director de design, fostul director creativ al Timex și Nike FuelBand, dar și Ron Spencer, fost COO al Bulova, Fossil.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here