CURLING,lansarea oficială în România

0
223

Men’s Health și Federația Romînă de Curling anunță lansarea oficială a sportului olimpic curling în Romania, printr-un turneu internațional ce se va desfășura în perioada 9-11 septembrie 2011, la Patinoarul Olimpic din Brașov.

Evenimentul de lansare a curlingului de la Brașov va cuprinde, alături de numeroase surprize pentru publicul larg, și un turneu internațional, primul de acest gen organizat vreodată în România, în care țările participante vor fi:  Serbia, Croația, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Danemarca și România. Sistemul de joc va cuprinde 4 runde de calificare și o rundă de finale. Departajarea se va face după criteriul victorii/enduri/pietre. Echipele prin care e reprezentată România în acest turneu sunt formate din: Băieți: Allen Coliban, Bogdan Colceriu, Bogdan Taut, Ștefan Bodea, Adrian Panaitescu; Fete: Crina Novac, Daiana Colceriu, Diana Butucea, Ruxandra Dică.

Prin acest eveniment, Federația Română de Curling invită oficial publicul romîn să cunoască de aproape un nou sport olimpic care nu s-a mai jucat niciodată pînă acum în țara noastră.

Sîmbătă, 10 septembrie 2011, între orele 14.00 – 20.00, vă invităm să participați la sesiuni de antrenament pentru public, în care doritorii vor beneficia de asistență oferită de către instructori certificați ai World Curling Federation și de echipament oferit în mod gratuit de către Federația Romînă de Curling.
Misiunea Federației este să-i încurajeze pe oamenii din întreaga țară sa încerce curlingul și să formeze viitoarele echipe naționale ale României. “Prin toate demersurile întreprinse de Federație, dorim să punem România pe harta curlingului mondial. În septembrie avem un turneu internațional, cu 7 țări participante, printre care și România, și onoarea de a o avea prezentă la eveniment pe președintele Federației Internaționale de Curling, doamna Kate Caithness“ a spus Allen Coliban, președintele Federației Romîne de Curling.

Afiliată la organismele internaționale, Federația Romînă de Curling celebrează, la început de septembrie, un moment istoric pentru lumea sportului romînesc,  lansarea oficială, în premieră pe țară, a curlingului, printr-un eveniment deschis tuturor curioșilor sau pasionaților de acest sport al minții și al priceperii pe gheață.

Mai multe detalii pe www.curling-romania.com .

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here