Cupa EmmedueSport 2011 la final

0
340

Sîmbătă și duminică, 21-22 mai, a avut loc competiția de ciclism CUPA EmmedueSport 2011, organizată de Asociația Națională a Cicliștilor, în parteneriat cu EmmedueSport și cu sprijinul Consiliului Județean Prahova.

Competiția a reunit la start peste 500 de participanți atît din toate zonele țării, cît și din străinătate, fiind prezenți concurenți din Ungaria, Bulgaria, Italia, Spania, Belgia și Olanda.

Două curse diferite, într-un singur eveniment sportiv: în prima zi a avut loc o cursă pe șosea de 100 de km, pe un traseu care a străbătut renumite zone viticole precum Valea Călugărească, Dealu Mare, Domeniile Tohani, Ceptura și a avut finișul la Casa Seciu, iar în a doua zi a avut loc  cursa de mountain bike, participanții putînd alege între un traseu de maraton de 70 km și un traseu de semi-maraton de 35 km. Traseele au traversat drumuri forestiere, dealuri și podgorii în aceleași zone pitorești ale Drumului Vinului. De asemenea, în zona startului din parcul Bucov, Ploiești, a fost organizată și o cursă pentru copii (5 – 13 ani). 


Cîștigătorul cursei de șosea 100 km a fost Marian Frunzeanu de la echipa Dinamo București, campionul național en-titre realizînd un timp de 3 ore și 2 minute. A fost secondat de Marius Petrache (ProCycling Geiger Team), la o distanță de 6 secunde. Adrian Nițu, de la echipa Conpet – EmmedueSport din Ploiești, s-a clasat pe locul 3. A fost acordat și un premiu special Skoda – King of The Hill celui mai bun cățărător, cîștigat, de asemenea, de Marian Frunzeanu. 

La cursa de mountain bike, cîștigătorul a fost același campion al cursei de șosea, Marian Frunzeanu, iar semi-maratonul de 35 km a fost cîștigat de Laurențiu Bogănescu. Cel mai tînăr participant la cursa de 35 km a fost ploieșteanul Teodor Mistodinis, în vîrstă de numai 10 ani. 

Cîștigătorul cursei copiilor a fost Octavian Baciu din Ploiești. Cel mai tînăr participant la competiție are numai 4 ani, în timp ce seniorul competiției are vîrsta de 55 de ani.

Cea mai mare miză a competiției, Cupa EmmedueSport 2011, a fost cîștigată de Marian Frunzeanu prin cumulul de puncte obținute la cele două probe, șosea și mountain bike.

Rezultatele complete ale competiției pot fi consultate online, pe http://cupa.emmeduesport.ro.
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here