Cunoaște-ți aliatul pentru un corp sănătos

0
194

În goana după un corp frumos și sănătos, uităm de gesturile simple pe care le putem face pentru a ne atinge mai ușor scopul. Iar în acest caz, vorbim despre consumul zilnic al unui aliment care poate face minuni: laptele.
De ce îți spunem despre el? În primul rînd, acesta este cunoscut pentru cele nouă tipuri de nutrienți esențiali, incluzînd calciul și vitamina D pentru oase puternice. Pe lîngă acestea mai sunt 20 aminoacizi, peste 10 acizi grași, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, proteine și peste 45 elemente minerale, care în cazul laptelui ambalat sunt păstrate în condiții mai bune datorită procesului de ambalare în mediu aseptic (fără oxigen), prielnic conservării tuturor acestor elemente.
În același timp, laptele este alimentul cel mai complex și ușor de asimilat de către organism, în proporție de 97 %. El sprijină cu succes activitatea ta fizică (moderată sau de performanță), putînd înlocui băuturile energizante sau alți adjuvanți de efort.
Dar beneficiile nu se opresc aici: după ce depui efort fizic intens, poți profita de faptul că acesta este și o sursă ideală de hidratare, datorită conținutului ridicat de apă – aproximativ 80% sau poți profita de valoarea biologică ridicată, laptele conținînd principalii aminoacizi esențiali ce servesc la sinteza țesuturilor și enzimele care activează procesele vitale umane – creșterea, maturarea și diferențierea celulelor, activitatea vitală și genetică.
Avantajele consumului de lapte sunt numeroase, lucru confirmat și de specialiștii care te așteaptă pe www.bealapte.ro pentru a-ți oferi mai multe informații și argumente despre acest obicei extrem de sănătos.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here