Cum ne personalizăm ținutele?

0
321
ne personalizam tinutele

În mod inevitabil și din fericire, evoluăm în direcții diferite, iar a urmări acest proces, a ne cunoaște anatomia, stilul de viață, personalitatea și a le integra în aspectul nostru exterior este primul pas către o imagine autentică. Practici alpinismul, asculți Porcupine Tree, îți place să gătești? Încorporează aceste activități în felul în care te îmbraci și, în timp, ținutele tale îți vor semăna.

Alege accesorii speciale.
Pălăriile din fetru (cel mai cunoscut model fiind Fedora, un clasic al perioadei Prohibiției) îți vor da o notă de gangster italian. Poartă bretele dacă ai o înălțime sub 1.77m sau o siluetă masivă, și vei crea un aspect vertical, suplu. Șalurile ample completează în mod fericit garderoba unui pictor, scriitor, muzician boem. Sau ale unui friguros. Alege-le pe cele din materiale prețioase: cashmere, angora, lână. Mănușile din piele sunt accesoriul ideal pentru o ținută de business sau una formală, alături de un palton cu lungime în jurul genunchilor, cele din lână sunt o alegere potrivită pentru o jachetă scurtă (eng. pea-coat) sau una matlasată. În materie de pantofi, ai la fel de multe opțiuni ca și femeile, așadar niciun motiv de a te limita la pantofii cu șiret.

Poartă ținute-semnătură
Transformă o piesă vestimentară sau o paletă cromatică în semnătură. Ți-au plăcut, indiferent de tendințe, vestele din flanelă sau pantalonii din material raiat? În magazine îți atrag atenția orice nuanțe de verde, de la kaki, olive, verde pin, până la mint și smarald? Lasă-le să-ți pună amprenta în garderoba ta, construiește-ți un stil unic, ușor de recunoscut în jurul unor elemente care te individualizează.

Alege haine pe măsură.
Știi expresia “haină ce pare împrumutată”? Face referire la hainele ce nu par să ne aparțină pentru că sunt prea mari sau prea mici. Ele devin ale noastre în sens de particularizare, atunci când ne urmăresc formele corpului, când evidențiază trăsăturile frumoase și maschează cu iscusință pe cele cu care ne mândrim mai puțin. Poti sa alegi haine realizate de la zero, după un tipar replică exactă a anatomiei tale (eng. bespoke), după un tipar standard adaptat cât se poate de bine (dar nu perfect – made-to-measure) sau poti sa opteze ca ele sa fi modificate de către croitor.

Raluca Dobrovolschi Consultant de imagine si lector al Fundației Calea Victoriei

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here