Cel mai mare concurs de snowboarding urban a avut loc la Baia Mare in weekend!

0
205

Foto: Point Studio

Cea de-a treia editie a concursului de jibbing burn the Streets a avut loc sambata, in Piata Revolutiei din Baia Mare. Peste 1.000 de iubitori ai sporturilor extreme au urmarit cele mai tari trick-uri de snowboarding urban ale momentului.
Concursul s-a detasat complet de alte competitii similare prin setup-ul extrem de inovativ, in special prin
sistemul special de propulsare a atletilor de la baza catre varful constructiei, printr-o coarda elastica.

Astfel, sportivii au fost nevoiti ca, pe langa tehnica clasica de jibbing – unde acestia coboara de sus in jos pentru executa trick-urile – sa execute si o alta proba, respectiv aceea in care ei sunt trasi cu o coarda aflata sub presiune de la baza constructiei in sus, escaladeaza constructia, si abia apoi, pe coborare, isi incep numarul propriu-zis.

Clasamentul a aratat astfel:
Locul I, 1.000 de euro: Bazsi Takacs, snowboarderul burn
Locul II, 500 de euro: Adolf Gherghelah (Bobo)
Locul trei, 250 de euro: Tapalaga Peter

Premiul special Best Skier: Mirescu Stefan

Editia din acest an a competitiei a avut o tematica aparte, una traditionalista, ea fiind inspirata din motive specific maramuresene.

burn the Streets 2013 a fost o invitatie la intoarcerea la radacini, nu doar prin tema etnica, ci si prin difuzarea, in premiera in Baia Mare, a lung-metrajului We Ride – the Story of Snowboarding, o calatorie cinematografica extrem de convingatoare, dramatica si plina de eleganta, in istoria snowboarding-ului.

 


 burnthestreets.ro

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here