B’ESTFEST devine verde!

0
223

Festivalul bucurestean pregateste o schimbare de atitudine, urmand a dezvolta o platforma de responsabilitate eco.
In cadrul acestui nou proiect, nu doar organizatorii vor avea un rol activ in implementarea unor programe de protejare a mediului inconjurator, ci si publicul ce va avea la dispozitie o serie intreaga de programe si activitati eco-friendly in cadrul unei zone special amenajate in incinta fesivalului, numita „Green Village”. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea, la doar zece minute de Piata Presei Libere!
 
Programul B’ESTFEST Goes Green isi propune sa implice atat autoritatile locale, cat si echipa de organizare, partenerii, furnizorii festivalului si nu in ultimul rand publicul participant, intregul proiect avand printre principalele sale obiective reducerea emisiilor de carbon, maximizarea cantitatilor de reziduuri reciclate, precum si utilizarea unor solutii alternative de transport. Proiectul este sustinut de Zoli Toth (Sistem) si Asociatia Star Education, intregul demers avand drept „sediu central” in cadrul Green Village – o zona auto-sustenabila, amplasata in interiorul spatiului de festival, care va gazdui un targ de ONG-uri, workshopuri si dezbateri despre responsabilizare ecologica, si chiar expozitii ale unor lucrari de arta realizate din deseurile colectate chiar din incinta festivalului din care nu vor lipsi proiectii de filme eco. Printre cei care si-au anuntat deja prezenta in cadrul Green Village se numara asociatiile: Centrul de Informare ONU pentru Romania, 10:10 (Marea Britanie), Romprest, EcoRom, Green Revolution, Recolamp, Charity Gift, ProVobis, Lets Do It Romania.
 
In primul rand le multumesc celor de la B’ESTFEST pentru ca m-au ales Primar peste Green Village. Toti stim ca orice eveniment de aceste dimensiuni are un impact major asupra mediului. Incepand de anul acesta, impreuna cu organizatorii ne-am propus sa diminuam pe cat posibil acest impact. In acest sens vom avea: transport eco (biciclete puse la dispozitie gratuit – veti gasi detalii despre traseu pe site-ul B’ESTFEST), consum redus de energie (o parte din necesar va fi obtinut cu ajutorul panourilor solare), targul de ONG-uri de mediu si produse eco-friendly, proiectie de filme pe teme eco si o multime de alte activitati interesante menite sa atraga atentia publicului asupa efectelor pozitive pe care toate aceste demersuri le au asupra mediului inconjurator” a declarat Zoli Toth.
 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here