Legendara emisiune American Chopper revine pe micile ecrane

Interviu cu Paul Teutul Sr. și Paul Teutul Jr.

0
1193
Paul Teutul Sr. și Paul Teutul Jr. se întorc cu un nou sezon al emisiunii despre motociclete „dure” American Chopper. O poți urmări pe Discovery Channel.
Paul Teutul Sr. și Paul Teutul Jr. se întorc cu un nou sezon al emisiunii despre motociclete „dure” American Chopper. O poți urmări pe Discovery Channel.

Mulți dintre noi își amintesc de emisiunea Motociclete americane (American Chopper) de
la Discovery din perioada adolescenței. Când a apărut pentru prima dată emisiunea în România, prin 2002, nu prea vedeai genul ăsta de conținut în altă parte: o combinație de motociclete custom bestiale, design-uri unice și o dramă de familie mereu prezentă. Dinamica tensionată a duo-ului tată – fiu, Paul Teutul Sr. și Paul Teutul Jr., a captat atenția publicului timp de 10 ani, poate cel puțin la fel de mult ca modelele custom spectaculoase pe care le creau prin business-ul lor, Orange County Choppers. În 2013, relația tensionată dintre cei doi a atins punctul culminant, iar cei doi au pornit pe drumuri diferite în materie de construcții custom. Nu pentru totdeauna, însă, căci tatăl și fiul par să-și fi
rezolvat problemele și au decis că pot spune „da” unui nou început. Așa că din 3 iunie, de la ora 19.00, emisiunea Motociclete americane revine la Discovery Channel cu un nou sezon.

Men’s Health a stat de vorbă cu Paul Teutul Sr. și Paul Teutul Jr. despre ce putem vedea în noile episoade, ce au mai făcut între timp și cum arată lumea custom astăzi.

M’sH: Ce înseamnă pentru voi o reuniune în fața camerelor? S-a schimbat ceva?
Paul Teutul Sr: Cred că schimbarea este că toată lumea se află într-un alt moment al vieții acum. Fiul meu este mai învârstă. Eu cu siguranță sunt mai în vârstă. Paulie are un copil. Eu am șase nepoți. Deci, toată lumea este în cu totul alt moment al vieții azi. Dar munca – etica mea de muncă – a rămas aceeași. În ceea ce privește relațiile, relația cu fiul meu este mult mai bună acum.
Paul Teutul Jr.: După un deceniu la Discovery, suntem gata să ne întoarcem cu genul de motociclete spectaculoase cu care ne-am obișnuit fanii. Cred că momentul este foarte potrivit – în SUA, multe emisiuni de succes revin cu conținut nou, chiar și după mai mulți ani după ce s-au încheiat. Poți vedea genul acesta de nostalgie. Și dinamica dintre mine și tatăl meu s-a schimbat mult. Am un fiu acum – eu sunt tatăl. Este o dinamică nouă și interesantă.

M’sH: Mai are sens să personalizezi motociclete în ziua de azi? Cu ce îi mai poți surprinde pe oameni?
Paul Teutul Jr.: O întrebare foarte bună. Pentru mine, da, are sens – eu construiesc motociclete pe baza unei teme. Când tema se schimbă, și imaginea motocicletei se schimbă. Dacă ai observat, motocicletele pe care le-am construit au fost mereu diferite. Sunt și constructori custom care, odată ce găsesc un „look”, îl repetă în tot ce fac. Când creezi teme, e o provocare mai mare și iese ceva cu un impact mult mai puternic.

M’sH: Ce i-ați recomanda cuiva ca primă motocicletă?
Paul Teutul Jr.: Depinde de persoană. Pentru cineva mai solid aș recomanda un Harley full-size sau poate o Goldwing. Pentru cineva mai mic aș sugera un Triumph – ceva mai agil, mai ușor de manevrat. Am descoperit că, uneori, oamenii încep cu motociclete mai „cuminți” și ajung să-și dorească ceva mai puternic la scurt timp după ce învață să conducă. Așa că, dacă poți să conduci ceva mai puternic, fă-o de la început – e mai avantajos pe termen lung. Mai ales dacă mergi în grup, o să vrei să ții pasul cu ceilalți. Depinde de fiecare individ.

M’sH: Ați lucrat cu multe vedete. V-au cerut ceva neobișnuit? Care a fost clientul vostru
preferat?
Paul Teutul Jr.: Am realizat odată o motocicletă Caddy Shack pentru Bill Murray. Ea a fost una dintre cele mai memorabile pentru mine. Am mai construit o motocicletă pentru Billy Joel – cel mai exigent dintre celebritățile cu care am lucrat, căuta ceva foarte particular. Am lucrat și cu Will Smith, Michael Strahan, Jorge Posada – cu toții foarte amabili, o plăcere să lucrezi cu ei.

M’sH (pentru Paul Teutul Jr.): Care sunt diferențele principale dintre stilul tău și stilul tatălui tău?
Paul Teutul Jr.: Amândoi construim biciclete tematice – eu așa am început, ca designer. Aș spune că sunt , poate, un designer mai „emoțional”. Sunt un designer expresiv. În rest, una dintre cele mai mari diferențe dintre noi este că eu nu folosesc desene atunci când
construiesc. Nu am niciun ghid. Lucrez direct cu mâinile și imaginația.

M’sH: Care va fi următoarea voastră provocare pentru acest nou sezon?
Paul Teutul Jr.: Noutatea acestui sezon este că eu și tatăl meu lucrăm la a avea o relație cât mai bună. A trecut mult timp de când am stat mult unul în preajma celuilalt, așa că asta va fi cu siguranță un element central. Și vom avea clienți mari care vor da comenzi sezonul acesta, sunt foarte încântat. Bine, încă filmăm. Nu știe nimeni cu siguranță ce se va întâmpla în continuare, așa că va trebui să urmăriți emisiunea pentru a afla!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here