Aleargă și tu alături de ei!

0
261

Copiii abandonați sau cei aflați în pericol de a fi separați de familiile lor au o echipă impresionantă de susținători la Maratonul Internațional București din 4 octombrie. Dragoș Bucurenci, consultant și trainer de comunicare și Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție vor alerga duminică alături de fotograful Alex Gâlmeanu și avocata Ioana Banu în sprijinul fundației Hope and Homes for Children România. Cei patru vor participa la maraton la proba de ștafetă și vor parcurge câte 10,54 km fiecare.

„Alerg pentru că vreau să nu mai existe cămine de copii decât în albumele de fotografie istorică. Alerg pentru că o copilărie trăită într-o instituție este o copilărie gri, iar eu cred că fiecare copil are dreptul la o copilărie color”, spune fotograful Alex Gâlmeanu.

Cunoscută antrenoare de fitness, coach de lifestyle și de nutriție, Cori Grămescu participă la maraton în cadrul TEAM HOPE, echipa HHC România, pentru că vrea să contribuie la schimbarea sistemului de protecție a copilului din țara noastră. „O societate poate fi judecată după felul în care îi tratează pe cei mai vulnerabili membri ai săi, iar felul în care sunt tratați copiii abandonați în România nu face cinste nimănui. Alerg pentru că dacă le vom reda acestor copii zâmbetul, încrederea și speranța, ne vom reda și nouă un pic de demnitate”, spune Cori Grămescu.

Avocata Ioana Banu știe că dragostea și căldura unei familii sunt cele mai importante lucruri pentru un copil. Ea își dorește ca toți copiii să poată crește în armonie și siguranță, iar duminică va alerga la maraton pentru ca acest vis să se transforme cât mai curând în realitate. „Pentru că am avut norocul să am doi părinți iubitori, nu-mi pot imagina ce înseamnă să crești într-o instituție, dar numai gândul că băiatul meu ar putea ajunge într-o astfel de situație îmi dă fiori. Alerg pentru că niciun copil nu ar trebui să treacă printr-un astfel de coșmar”, spune  Ioana Banu.

Ca jurnalist și activist civic, Dragoș Bucurenci a militat de-a lungul timpului pentru o Românie verde, contribuind la crearea unei noi culturi a voluntariatului pentru mediu. Alături de alți ecologiști dedicați, el a pus bazele asociațiilor „MaiMultVerde” și „Salvați Dunărea și Delta”. Pe 4 octombrie, Dragoș va alerga pentru un alt fel de viitor al României, acela în care copiii nu vor mai fi instituționalizați. „Hope and Homes for Children este una dintre cele mai destoinice, mai harnice și mai eficiente organizații cu care am lucrat. Cu ei, am mereu încredere că fiecare leu donat este pus la treabă în folosul copiilor. E un privilegiu să strâng fonduri pentru o astfel de organizație”, spune Dragoș Bucurenci, coach de comunicare.

Cei care doresc să îi sprijine pe Alex, Cori, Ioana și Dragoș și pe copiii pentru care aleargă pot face donații pe pagina de Galantom a echipei: http://hhc.galantom.ro/teamacid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here