Alearga pe potecile din aproprierea Brasovului

0
333

Pe 6 aprilie 2013, in Piata Unirii din Brasov, are loc a doua editie a Semimaratonului Brasov Intersport. Alaturi de sportivi profesionisti si amatori, din tara si din strainatate, te vei bucura de miscare in aer liber la cursa de 21 sau 10 kilometri.

Traseul de semimaraton
Cursa de 21 de kilometri porneste din inima Scheiului, Piata Unirii. Dupa circa 2,5 kilometri de asfalt se trece pe drumul forestier pana la Pietrele lui Solomon (km3). Primul punct de revitalizare (km 4) se afla chiar inainte de despartirea celor doua trasee. De aici traseul continua pe drumul forestier in serpentine, intr-o urcare de dificultate medie, in jur de 5.5 km pana la cariera din Poiana Brasov (km 8.5), unde se atinge punctul cel mai inalt al traseului. Aici este al doilea punct de revitalizare care va servi drept checkpoint. Apoi traseul coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru pana la punctul de rascruce numit „La Bancuta’ (km 11). Se continua pe aceeasi poteca, trecand prin Poiana Stehil (km 12) si ajungand in Seaua Tampei (km 14). De aici se coboara pe drum forestier pana la bariera din Racadau (km 15.3) unde se va afla al treilea punct de revitalizare. Urmeaza o portiune de plat pana la „Treptele lui Gabony” (km16.8) si CP2, urmata de ocolirea Tampei pe curba de nivel trecand pe la „Bancuta de Piatra” si ulterior prin spatele gradinilor, pana in cartierul Schei, in punctul numit „La Troita”(km 19.2). Traseul se incheie pe stradutele din Schei, care duc inapoi catre Piata Unirii.

Traseul de cros
Cursa de 10 kilometri porneste impreuna cu traseul de Semimaraton din Piata Unirii, urmarind drumul comun prin Schei. Se desparte la prima intersectie dupa Pietrele lui Solomon (km 3.1) si punctul de revitalizare aflat la km 4 (comun pentru ambele categorii). De aici se urmareste drumul forestier pana la capatul acestuia (km 5). Se continua cu o poteca abrupta de circa 1.5 km care, in urcare, duce in poiana Ograda (km6.5), cel mai inalt punct al traseului care va servi drept checkpoint. Cursa continua pe curba de nivel intr-o usoara coborare pana la (km7.5), apoi coboara la „Fantana Dreptatii” (km 8.5) trecand pe langa „Turnul de Apa”, urmand sa se uneasca cu traseul de semimaraton la „Troita”. Traseul se incheie apoi pe stradutele din Schei, care duc inapoi catre Piata Unirii.

Cum te inscrii
Inscrierile se pot face online (cu cardul sau prin transfer bancar) pana pe trei aprilie pe semimaraton.ro sau in seara de cinci aprilie si in dimineata concursului intre orele 8 si 10:30.
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here