Ai o slujbă perfectă?

0
209

Află cum îți poți alege job-ul ideal

 

Ce înțelegi tu prin slujba perfectă? E cea în care salariul atinge cote divine sau cea care-ți oferă statut profesional? Vrei un șef cu care să poți bea o bere sau unul invizibil, dar dur? Sînt mulți factori pe care oamenii îi iau în considerare atunci cînd merg la un interviu, iar unii dintre ei contează mai mult decît ceilalți. Un nou studiu, publicat de Psychological Science, relevă faptul că ne place să deținem controlul.

În consecința acestui studiu despre satisfacția profesională, am identificat 6 factori-cheie, care, în proporții diverse, îi afectează pe angajați. Amendament: procentele indicate mai jos pot varia de la o persoană la alta, dar tendința se păstrează. Nu ești de acord cu asta? Spune-ne, în comment-uri, care este opinia ta despre slujba perfectă


1. CONTROL / RESPONSABILITATE: 27%

Dovada:

– A fi în vîrful ierarhiei înseamnă, pentru un simplu angajat, mai mult decît a cîștiga grămezi de bani, spune un studiu din 2003, efectuat de Universitatea din Warwick, Marea Britanie. O analiză a satisfacției în muncă, a salariului și a poziției în ierarhie, pe un eșantion de 16.000 de subiecți, a arătat faptul că salariul are un efect mai mic asupra satisfacției profesionale decît poziția în organizație.

– Un studiu din 2008, comandat de Family and Work Institute din Statele Unite, indica faptul că bărbații sub 29 de ani își doresc o slujbă cu responsabilități mai mari.


2. SALARIU: 24%

Dovada:

– La sfîrșitul zilei se numără banii. O cercetare făcută de Universitatea din Chicago spune că satisfacția profesională crește o dată cu salariul. 40% din indivizii care cîștigă în jur de 3.000 de lei pe lună sînt foarte satisfăcuți (pe bune?!), în timp ce 68% din cei care au salarii de peste 25.000 de lei spun același lucru (bănuim că doar ei spun adevărul).


3. RELAȚIA DINTRE ANGAJAȚI / ȘEFI: 14%

Dovada:

– Un sondaj făcut de Gallup spunea că 30% din angajații american au un prieten la locul de muncă. În același studiu, peste jumătate din acești angajați spuneau că “sînt pasionați de munca lor și se simt atașați de companie”, în comparație cu doar 10% din cei care au spus că nu au un prieten la locul de muncă.

– Într-un studiu din 2010, 67% din muncitorii americani spuneau că, avînd un prieten la locul de muncă, slujba lor este mai provocatoare și mai relaxată. 55% din ei declarau că o astfel de relație le face munca mai satisfăcătoare.

 

4. BENEFICII: 13%

Dovada:

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here