Ai grijă de soția ta

0
240

Reprezentantul Torus PHARMA, alături de compania BRAHMS, producători ai serviciilor golden standard de screening biochimic pentru sindromul Down, prezintă o nouă metodă de screening prenatal acreditată la nivel internaţional. Astfel, viitoarele mame pot evita neplăcerile prin testarea nouă şi modernă, acceptată la nivel internaţional de autorităţile în domeniu: metoda Fetal Medicine Foundation împreună cu BRAHMS KRYPTOR.

Metoda FMF reprezintă standardul mondial unanim acceptat şi certificat pentru screeningul de prim trimestru şi îndeplineşte cu succes criteriile de înaltă calitate ştiinţifică, impuse de FMF (Fetal Medicine Foundation, London).

Părinţii pot afla încă din primele 12 săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc crescut de anomalii cromozomiale şi acolo unde există un risc crescut sau intermediar, pot apela fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozităţi coriale sau amniocenteza, fie la testarea ADN-ului fetal din sângele maternal. Dreptul la informare şi evitarea unei afecţiuni care te marchează iremediabil pe viaţă sunt primordiale pentru orice femeie.

Durata medie de viaţă a unei persoane afectate de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale şi emoţionale implicate în cazul celor afectaţi sunt de-a dreptul o povara pentru orice familie.

Confuzia care se face în general la clinicile de specialitate este următoarea: nu orice dublu test poate arată sindromul Down, cu sensibilitate şi specificitate maximă – de aceea este imperios necesar să mergeţi la una dintre clinicile care au disponibilă metodă Fetal Medicine Foundation.

Metoda testului combinat Fetal Medicine Foundation- Brahms Kryptor asigură creşterea preciziei  bitestului (este unul din testele medicale obligatorii recomandate pentru analiza dezvoltării fătului şi evoluţiei sarcinii) prin ajustarea ecografiei unui medic acreditat FMF printr-un software cu o bază de date a peste 400.000 de ecografii de prim trimestru.

Dr. Dragoş Albu- Şef departament medicină materno fetală şi reproducere umană, Medlife-: Considerăm că  utilizarea în screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integrează o ecografie efectuată de un medic acreditat FMF, cu analizele  biochimice efectuate pe analizorul Brahms- Kryptor reprezintă standardul de aur în screeningul anomaliilor cromozomiale, având o sensibilitate de peste 90% şi acest lucru ar trebui să reprezinte o rutină în urmărirea gravidelor şi nu o excepţie.

Mai multe informații despre această metodă pe: toruspharma.rokryptor.net

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here