Actorul IDRIS ELBA se antrenează să devină luptător de kickboxing

0
850
Idris Elba

Actorul şi producătorul Idris Elba a decis că e momentul să trăiască cea mai solicitantă experienţă fizică şi mentală din întreaga lui carieră, antrenându-se pentru a deveni luptător profesionist de kickboxing şi, în final, luptând un meci cu un profesionist al acestui sport. Totul pentru o serie de televiziune!

Filmat în Marea Britanie, Cuba, Japonia, Africa de Sud şi Thailanda, “Idris Elba, luptător profesionist”, este o serie de 3 episoade de 60 de minute, produsă de Shine North şi Green Door Pictures, compania de producţie a lui Idris Elba.

Pe parcursul antrenamentelor extrem de dure, Idris descoperă de ce are nevoie pentru a deveni luptător profesionist şi îşi forţează limitele, încercând să-şi depăşească spaimele şi durerile, să înveţe tehnici de luptă speciale şi să se asigure că atât corpul, cât şi mintea lui sunt într-o formă excelentă, gata pentru meci.

Pentru a reuși să se pregătească așa cum se cuvine, Idris are alături o întreagă echipă de medici și fizioterapeuți, printre care și Dr. Mike Loosemore care susține că Idris era deja într-o stare fizică bună când a început să lucreze cu el. “Arăta bine. Părea un tip puternic, cu o formă fizică generală destul de bună. Singura problemă, dar destul de mare, erau durerile şi slăbiciunea de care se plângea la un picior. De fapt, cauza acestor probleme era o hernie de disc, deci o afecţiune a coloanei vertebrale.”

Cât despre antrenamente, Dr. Mike spune că l-au ajutat pe Idris să devină mai puternic, dar și că s-a confruntat cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi comoțiile: “Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, îi scade capacitatea de recuperare după astfel de incidente. Comoţiile suferite de Idris arată clar cât de periculos este acest sport!”

Rob Madden, fizioterapeutul lui Idris Elba susține că imediat după ce au început să lucreze la această serie Idris a început să sufere de dureri puternice de spate și picior. “Dr. Mike m-a rugat să mă ocup de nevoile lui Idris pe partea de fizioterapie. La scurt timp după ce am început să colaborăm, Idris acuza deja dureri puternice de spate şi de picior, aşa că am încercat diverse exerciţii fizice şi strategii medicale pentru recuperare.”

Cât despre parcursul lui Idris, Rob susține că a avut momente dificile, dar că s-a folosit de numeroase tehnici de recuperare pentru a se menține în formă.

“Rolul meu a fost să evaluez, fiindcă monitorizam evoluţia formei lui fizice şi a problemelor provocate de accidentări, apoi le spuneam antrenorilor pe ce elemente să se concentreze. În plus, am apelat la tehnici de manevrare a ţesuturilor moi şi la acupunctură intramusculară, ca să-l ajut să-şi îmbunătăţească mişcările şi forma musculară. Din punct de vedere fizic, acum se vede clar o altă faţetă a lui. Tot corpul lui pare să se fi transformat.”

De asemenea, fizioterapeutul lui Idris Elba mai spune că pentru a lupta într-un ring nu ai nevoie numai de mușchi și antrenamente, ci mai ales de o stare psihică extrem de puternică.

“Cred că e nevoie de un anumit tip de gândire. Ai nevoie de multă forţă şi rezistenţă mentală ca să urci în ring şi să lupţi. Şi categoric, pe lângă această atitudine, trebuie să ai în spate şi o echipă foarte bună, care să te ajute!”

Programul “IDRIS ELBA, LUPTĂTOR PROFESIONIST” va fi difuzat în peste 220 de ţări, inclusiv în România, începând din 15 aprilie, de la ora 21.00, pe Discovery Channel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here