Vrei să redecorezi?

0
704

OMUL PRICEPUT LA TOATE

MH1013_ADV_LIV_02
Carter Oosterhouse
Primul lui job în tâmplărie l-a obţinut la 12 ani, iar acum este gazda emisiunii Celebrity Motor Homes, de pe HGTV. Cartea lui, Carter’s Way, poate fi comandată de pe amazon.com.

 

living

Am nevoie de spațiu suplimentar de lucru în bucătărie.
1. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.

Montează o masă extensibilă de perete. Balamaua îți permite s-o extinzi când ai de făcut mâncare și s-o lași jos, pentru spațiu. Încearcă Norbo (139 lei, ikea.ro). E ieftină și se montează ușor cu un boloboc și o bormaşină.

UPGRADEAZĂ
Fă-ţi o variantă proprie din lemn recondiţionat şi un suport pliabil din metal, de la un magazin de bricolaj. Aplică pe lemn un strat de lac, fixează suportul metalic în dibluri, apoi montează masa pe suport.

 

Am tone de poze care adună praful în cutii de pantofi.
2. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.
Mergi la un târg de vechituri și ia-ți rame foto mici. Folosește un spray cu vopsea, ca să le colorezi în aceeași nuanță (negrul merge la orice) și pune pozele. Pune-le grămadă pe perete. Acum colecția ta arată chiar bine.

UPGRADEAZĂ
Atârnă ramele foto astfel încât să fie la nivelul ochilor. Dacă folosești fotografii digitale, optează pentru un aspect sofisticat – de exemplu, le poți printa sepia ori alb-negru.

 

Nuanța neutră din apartamentul meu este plictisitoare.
3. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.
Cumpără perdele, o pătură și câteva perne decorative, toate de aceeași culoare intensă. Pune perdelele, așază pătura pe un scaun și pernele pe canapea. Camera e acum interesantă și are un element definitoriu.

UPGRADEAZĂ
Vopsește un perete cu o culoare intensă ori pune un tapet pentru a da personalitate camerei. Evidențiază peretele care are șemineu, o fereastră sau un televizor cu ecran generos.

 

Am o cameră în care nu pătrunde lumina.
4. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.
Folosește becuri cu lumină caldă. Alege lampadare verticale, de cel puțin un metru înălțime. Îndreaptă lumina în sus, cu una sau mai multe oglinzi înclinate, fie puse pe podea și sprijinite de perete, fie agățate.

UPGRADEAZĂ
Folosește aplice ori un corp de iluminat cu becurile orientate în sus. Când lumina pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale tavanului, lipsa unei surse naturale de lumină este mai puțin notabilă.

 

Sufrageria mea este extrem de mică.
5. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.
Pune draperii și lasă câțiva centimetri în partea de sus și în cea de jos. Liniile lungi, verticale, dau iluzia unei camere mai spațioase, cu tavanul înalt. Și alege culori deschise. Negrul și maroul pot sufoca o cameră.

UPGRADEAZĂ
Îndepărtează ceva (orice) de pe podea. Înlocuiește ­biblioteca cu rafturi ­individuale, pune televizorul pe perete. Ia-ți mobilier în care poți să ascunzi chestii, ca tabureții cu spațiu de depozitare.

 

La intrarea în casă sunt aruncate multe chestii.
6. SOLUȚIE ÎN 20 MIN.
Investeşte într-un raft şi câteva cârlige. Mon­tează raftul pe ­partea interioară a uşii de acces şi fixează cârli­gele astfel încât să atârne. Acestea îţi vor folosi ca să pui cheile de la maşină, iar pe raft îţi poţi lăsa facturile.

UPGRADEAZĂ
Montează pe perete oblonul de la un geam vechi, pentru reviste și scrisori. Colorează oblonul într-o nuanţă ori mai multe, dacă vrei să le personalizezi pentru fiecare membru al familiei.

 

Adaptare de Irina Mereacre. Fotografii: Shutterstock, Jim Winters (Carter Oosterhouse), Arne Bellstorf (ilustrație cameră)

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here