Vise și prevestiri – Pot visele să devină realitate?

0
1628
vise profetice

Se poate întâmpla uneori să ai vise precognitive, să visezi un anumit eveniment care va avea loc în viața ta. Psihanalistul Sigmund Freud spune despre visele precognitive că sunt ,,un semnal de avertizare al sufletului.ˮ Și psihologul elvețian Carl Gustav Jung a scris despre visele precognitive, s-a referit chiar la manifestări ale viselor profetice. Despre vise și prevestiri s-au spus multe lucruri, încă din cele mai vechi timpuri, ele au fost numite porți ale subconștientului, iar uneori pot fi clasificate drept premoniții.

Cele mai interesante sunt visele precognitive, prin care anumite viziuni sunt transferate din subconștient în lumea visului. Oamenii de știință parapsihologi spun despre visele premonitorii că se bazează pe precunoaștere (o cunoaștere a evenimentelor sau a situațiilor viitoare până atunci inexplicabilă) și le numesc vise precognitive. Aceste vise nu sunt deloc neobișnuite, ele pot fi orice din viața de zi cu zi, de la cele mai simple lucruri la cele mai teribile. Foarte mulți oameni au astfel de vise și nu neapărat vise care se termină în situații dificile, care ar putea fi un motiv de panică. Există și vise precognitive care nu sunt traumatizante, care din contra îți creează o stare de bine.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători pe un anumit număr de persoane, 18-38% dintre acestea au avut cel puțin o dată în viață un vis precognitiv, iar 70% dintre ele au spus că au avut cel puțin o dată senzația de ,,déjà vuˮ. Oamenii sunt fascinați de vise, de imaginile, ideile și situațiile care apar în timpul somnului în ,,conștiința lorˮ, iar acest lucru îi fac să caute cele mai bune cărți de interpretare vise pentru a-și oferi un răspuns la întrebarea: ,,Ce vrea să-mi spună acest vis?ˮ.

Visele precognitive pot fi numite și vise profetice – denumire folosită mai ales de parapsihologi –  care se referă la anumite evenimente care vor urma, la informații exacte despre viitor. Ele pot fi sau nu crezute de oameni, depinde de modul cum sunt interpretate, clar sau doar simbolic. Valoarea de previziune a unui vis este des utilizată, visul poate fi perceput într-un anume fel, în funcție de ceea ce dezvăluie – locuri, imagini, evenimente sau persoane. Visul este și un fenomen psihologic care are loc în timpul somnului și care cuprinde o serie de imagini care se derulează și alcătuiesc o poveste.

Un vis profetic ține de domeniul ezoterismului și de parapsihologia științifică. El arată în mod direct prin anumite simboluri ceea ce se întâmplă în viitor. De exemplu președintele american Abraham Lincoln a visat că va muri în anul 1865 sub forma unui vis care dezvăluia o încercare de asasinat. În mod frecvent visele despre moarte creează stări de teamă, dar nu înseamnă aproape niciodată o moarte fizică adevărată.

Visele precognitive se pot împlini în viitor, ele oferă informații asupra evenimentelor pe care le poți trăi în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Poți schimba viitorul visat, care ți-a apărut în vis? Se spune că visele precognitive pot fi schimbate, ceea ce este un lucru important mai ales dacă ești în situația în care ai visat ceva neplăcut. Prin puterea gândirii poți schimba ceea ce ai visat, poți face în așa fel încât să atragi alte evenimente în viața ta. De exemplu dacă ai visat că vei avea un accident în ziua următoare la drum, e bine să stai acasă pentru a evita acest lucru dacă ți-e teamă că s-ar putea întâmpla. Prin luarea măsurilor de precauție necesare poți face posibilă prevenirea unor situații sau catastrofe anunțate în vis.

Există și vise retrocognitive (sau vise despre trecut) în care apar lucruri și evenimente despre care nu ești conștient și care se referă la trecut. Visătorul apelează la cărți de vise, caută să-și explice ceea ce a visat. Unele vise sunt simple, alte neobișnuite și alte importante. Toate stârnesc sentimente pozitive sau negative, de bucurie sau tristețe, de teamă sau care pot fi privite ca fiind prevestitoare de profeții. Emoțiile din vis sunt diferite iar percepțiile de asemenea. Se poate întâmpla ca visul fie într-un loc, de exemplu într-o cameră, în care apoi acea persoană se va afla în viața reală în acea cameră. De cele mai multe ori însă percepția din vis și acțiunea din vis nu sunt posibile în starea de veghe.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here