Virgil Ianțu, despre nutriție, mișcare și o viață echilibrată

0
1344
Virgil Ianțu

Virgil Ianţu este unul dintre oamenii de televiziune din România care ştiu să îmbine viaţă profesională cu cea personală fără să devieze de la un stil de viaţă sănătos.

Când vine vorba de îmbrăcăminte, Virgil Ianţu consideră că un bărbat cu stil nu este doar un bărbat elegant, pe care costumul se aşează impecabil, ci este un bărbat educat, pentru care eleganța stă în atitudine, în ţinută sau în gest, fiind o “a doua natură”.

“Nu cred că este suficient să ai trăsături frumoase şi un corp bine lucrat. Trebuie să fii un bărbat care transmite încredere în sine, care emană energie pozitivă pentru cei din jur, atent la femeile din jurul lui şi la nevoile lor, care ştie să îşi facă remarcată prezenţa subtil.”

“Cred că undeva în ADN-ul nostru există o informaţie, dar dorinţa de a te educa şi de a te adapta este extrem de importantă. Ţin minte că din liceu îmi modificam pantalonii de uniformă care erau aproape evazaţi, deşi era interzis, dar asta mă făcea pe mine confortabil şi încrezător. Dar mai întâi trebuie să te cunoşti şi să fii cât mai firesc în tot ce faci, fie că vorbim de vestimentaţie sau de atitudine.”

Cât despre mişcare şi fitness, Virgil recunoaşte că, în ciuda programului încărcat pe care îl are, îşi face timp de mişcare măcar de două ori pe săptămâna. “Fac exerciţii complexe pentru că Revvolution, programul pe care îl urmez, un program dezvoltat de antrenorul cu care lucrez, Valentin Vasile, este unul complex, dar extrem de eficient. Şi nu vorbim aici de “tras la fiare”, ci despre un program foarte bine structurat ce te ajută la dezvoltarea condiţiei fizice, la tonifiere, eliminarea grăsimilor şi disciplină în alimentaţie.”

Nici despre alimentaţie şi cure de slăbire nu se fereşte să vorbească, ci susţine vehement faptul că echilibrul este cheia. “Nu cred în diete! Cred, cum spuneam în programe de alimentaţie personalizate care să te înveţe şi să te disciplineze. Şi mai cred într-o alimentaţie cât mai simplă, cu produse naturale, cât mai puţin procesate şi preparate simplu.Suntem diferiţi şi avem metabolismul propriu la care trebuie să ne adaptăm. Unele diete sunt foarte eficiente, dar odată ce ai renunţat la ele pentru că sunt prea dure, lucrurile revin la fel de rapid la starea iniţială. Nu am preferinţe alimentare şi nici mofturi, dar aş mânca sarmale că în Banat într-una, doar că atunci nu aş mai da interviuri în revista voastră.

Este un om disciplinat, mereu în formă şi plin de viaţă, peste care anii nu par să treacă cu viteză normală. Consideră că disciplina în alimentaţie, în orele de somn şi în modul de viaţă sănătos sunt elementele care îl ajută să se menţină aşa.

“Mişcarea este una dintre activităţile la care nu renunţ, din contra, acum sunt mai atent la ce trebuie să fac şi cum, înţeleg mai bine rolul sportului în viaţă noastră. Sunt lucruri elementare de care trebuie să ţinem cont, dar care sunt extrem de importante pentru sănătatea şi formă noastră.”

Cât despre sporturi, Virgil susţine că ştie să joace fotbal şi tenis de masă. “Toţi cei din generaţia mea ştiu să practice minum un sport, iar noi le practicăm şi acum pentru că aşa am fost crescuţi. În aer liber, nu în softuri. Aviz părinţilor!”

Pe lângă alimentaţia sănătoasă şi mişcarea regulată, Virgil Ianţu mai are un secret: “merg de 8 ani cu bicicletă prin Bucureşti. Dacă eşti atent, prevăzător şi nu îţi pleacă mintea altundeva, se poate circulă cu bicicletă civilizat, chiar şi în Bucureşti. Mie îmi place mult şi îmi prinde bine.”

Cum descrie el bărbatul “perfect”? Ei bine…”Un gentelman este punctual, are bunele maniere în sânge şi ştie să le dea mai departe, este respectuos şi munceşte în permanență la dezvoltarea sa personală. Pe lângă asta, eu unul sunt foarte atent la detalii atunci când vine vorba de viaţă mea profesională sau de relaţia cu copiii. Detaliile formează un întreg, aşadar consider că ele sunt extrem de importante.”

Când vine vorba de dragoste, Virgil nu se fereşte să îşi asume deciziile luate. “Am întâlnit în câteva ocazii femei pe care preconcepţia nu le prea ajută şi, recunosc, am căzut şi eu în capcană asta. <Na, acum trebuie să stau de vorba cu tocilară asta plicticoasă>, doar că după ce am purtat prima discuţie, din faţă tocilară a ieşit un val de farmec, o carismă ce te făcea să zâmbeşti. Despre asta este vorba: inteligenţă, umor, relaxare, naturaleţe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here