Vacanta activa

0
296

Alege destinatiile care-ti pot oferi o vacanta tonifianta.

Planifică-ți un concediu încărcat cu adrenalină, fără să pleci în cine știe ce junglă africană.

Kiteboarding la Mamaia/Năvodari
Pentru că este una dintre cele mai vizitate stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia oferă și alte activități în afară de cele deja cunoscute. Unul dintre cele mai bune locuri pentru practicarea kiteboardingului (plajă deschisă, vînt constant, obstacole minime pe plajă și în apă) este situat între Mamaia și Năvodari. Aici există toate condițiile pentru practicarea acestui sport la standardele IKO (International Kiteboarding Organization).

În privința echipamentului, kiteboardingul este relativ simplu: un kite (sau zmeu), o placă și un ham. Pentru inițiere, practicantul are nevoie de un echipament mai avansat pentru a evolua rapid. Placa este asemănătoare cu una de surf, doar că mult mai mică, iar prin construcția ei permite alunecarea pe apă. Datorită competiției dintre producători, echipamentul de kiteboarding este într-o continuă dezvoltare, deci alegerea este una strict personală. Un curs introductiv durează 2 ore, unul pentru începători 8 ore, iar cel pentru avansați, în jur de 12 ore.

Posibilitățile de cazare sînt foarte variate, iar amplasarea bazei de kiteboarding permite turiștilor să opteze între Mamaia sau Năvodari. În zonă, există și un magazin cu echipament. Condițiile meteo nu sînt considerate o problemă, asta pentru că litoralul românesc beneficiază de un vînt moderat în majoritatea timpului.

Piatra Craiului pe bicicletă
Dacă nu poți să pleci în concediu fără bicicletă și nu ai ajuns încă la Piatra Craiului pe două roți, îți recomandăm următorul traseu: Zărnești (722 m) – Plaiul Foii (849 m) – Rudărița , Curmătura Lerescu Mic (1450 m) – Lacul Pecineagu (1.150 m) – Comuna Sătic – Podul Dîmboviței – Dîmbovicioara – Satul Peștera – Satul Măgura (1.000 m) – Zărnești.

Din punctul de plecare pînă la Plaiul Foii sînt aproximativ 12 kilometri. Drumul nu pune probleme de orientare și se poate parcurge integral pe bicicletă. Din Plaiul Foii, se urmează marcajul cu bandă roșie, apoi cel cu cruce roșie, pe drumul forestier de pe Valea Lerescu. Urmează apoi o urcare prin pădure, moment în care se va merge pe lîngă bicicletă (push-bike) aproximativ o oră.

Traseul nu este absolut deloc periculos, singurele porțiuni care implică mai multă atenție fiind cele de coborîre. Pentru cîteva din ele este bine să se coboare de pe bicicletă. Pentru a fi cît mai divers, traseul ales conține atît urcări, coborîri, porțiuni tehnice sau de viteze, dar și serpentine, asfalt și linii drepte.
Din Podul Dîmboviței, se intră pe DN73 (spre Brașov), dar drumul național va fi imediat părăsit pentru a merge prin Cheile Dîmbovicioarei, unde priveliștea este minunată.

Traseul recomandat poate fi parcurs foarte ușor și de cicliști mai puțin antrenați.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here