4 unelte pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în casă

0
1390

Orice bărbat independent și cu încredere în forțele proprii este pregătit în orice clipă să construiască sau să repare obiectele din propria locuință. Și ca orice bărbat stăpân pe situație, nu numai că ai la îndemână uneltele potrivite pentru fiecare ocazie, dar știi deja care dintre acestea sunt preferatele tale. Cele mai bune unelte nu te lasă la nevoie și te ajută să termini treaba mult mai repede, așa că îți propunem o listă cu unelte care nu trebuie să lipsească din topul preferințelor tale.

  • Motocoasa

Dacă ai deja casa visurilor tale, probabil include și o curte cu gazon, numai bun pentru a te relaxa la ocazionalul grătar cu prietenii. Însă întreținerea gazonului poate ocupa o bună bucată de timp. Din fericire, una dintre aceste motocoase poate veni în ajutorul tău, facând dintr-o activitate solicitantă una plăcută și rapidă. Aceste unelte te ajută să ai grijă inclusiv de zonele mai dificile, la care se ajunge mai greu. Ai de ales între motocoase electrice, care sunt mai simplu de folosit, fiind foarte ușoare, sau motocoase pe bază de benzină, mult mai puternice, ideale pentru zonele în care iarba este foarte înaltă. Alege un model confortabil pentru tine, cu înălțimea ideală pentru a fi ușor de manevrat, potrivit pentru necesitășile tale. Dacă o întreții, curtea ta va deveni locul preferat în care să-ți petreci timpul liber. Iar pentru a face acest loc cu adevărat special, află din acest material ce alte lucruri poți amenaja singur în curte.

  • Cheia reglabilă

Dacă deții o singură cheie, atunci aceasta este aceea. Nu irosi timp și energie cotrobăind prin trusa cu scule pentru a găsi cheia de dimensiunea potrivită sau purtând după tine setul greu de chei de fiecare dată când trebuie să repari ceva. Un set de chei este deseori costisitor și voluminos, pe când o cheie reglabilă îți face cu adevărat viața mai ușoară. Dispozitivul de reglare te ajută să schimbi ușor dimensiunea cheii, fiind simplu de folosit în orice situație, deci, o soluție inteligentă.

  • Bormașina fără fir

O bormașină bună fără fir este un instrument esențial pentru trusa ta de unelte. Poate fi folosită pentru găurirea oricărui tip de material, de la perete, la tablă sau lemn, fiind un aparat extrem de versatil. Iar bormașina pe bază de acumulatori o face ușor de folosit oriunde, eliminând restricțiile unui cablu. Atunci când alegi o bormașină fără fir, îți dorești una cu suficientă putere încât să pătrundă rapid prin diferite materialele, fără însă ca aparatul să fie greu de ridicat și manevrat. Spre exemplu, o bormașină cu acumulatori de 18 volti cântărește aproximativ 5 kilograme. Una cu acumulatori de 12 volți are suficientă putere pentru a face toate treburile casei și are o greutate rezonabilă. De asemenea, asigură-te că bormașina are viteze multiple și direcție reversibilă.

  • Setul de șurubelițe

O alegere destul de evidentă, șurubelnițele sunt parte din viața de zi cu zi la fel de mult ca meciurile de fotbal sau ieșirile la bere cu băieții. Ce nu este poate la fel de evident este că ai nevoie de câteva de dimensiuni diferite. Utilizarea unei șurubelnițe cu dimensiunea greșită cauzează alunecare, care deteriorează șurubul, capul șurubelniței sau poate chiar provoca accidente. Așadar este indicat să ai mereu un set cât mai complet de șurubelnițe de diferite dimensiuni. De asemenea, vei avea nevoie de șurubelnițele cu cap plat și de cele cu cap în cruce, în funcție de șuruburile cu care ai de-a face. Pentru a avea un set complet, îți va fi de folos și un tester de tensiune, în special dacă obișnuiești să ai probleme cu circuitul electric din locuința ta.

Având aceste unelte la îndemână, poți repara orice imprefecțiune din locuința ta într-un timp scurt și fără bătăi de cap. Uneltele bune sunt menite să îți fie alături o viață întreagă. Păstrează-le curate, uscate și cât mai bine organizate, pentru a nu pierde timp căutându-le, și tot ce rămâne de făcut este să te apuci de treabă.

 

Foto: Shutterstock/ Copyright: Elnur

(P) Articol realizat împreună cu Praktiker

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here