Un scurt ghid în 4 pași. Cum poți călători mai simplu și mai ieftin în străinătate

0
241

Noi, bărbații, suntem strategi prin definiție (sau cel puțin asta ne place să credem), așa că știm cum să organizăm un concediu în străinătate. Iar organizarea ideală arată așa:

Zboară gratis!

Tot mai multe bănci au încheiat, în ultimii ani, parteneriate inteligente cu diferite companii aeriene, iar posesorii unor carduri de credit acumulează mile ca premiu, fapt ce le permite să zboare gratuit atât în țară, cât și în străinătate.

Spre exemplu, o simplă  căutare pe internet ne arată că în România se desfășoară un program care îți permite să călătorești gratuit încă de la început pe o distanță de 3.000 sau de 5.000 de mile, dar și să plătești în rate și fără dobândă atât pentru o listă foarte lungă de produse, cât și pentru plățile făcute la companiile aeriene TAROM, KLM și Air France. În plus, cu acest program beneficiezi de asigurare gratuită pe timpul călătoriei în străinătate și ai parte de beneficii și reduceri de prețuri la cele mai prestigioase hoteluri din întreaga lume.

Nu cheltui o avere pentru cazare

Există o mulțime de metode de a economisi bani atunci când pleci în vacanță. Motivul este simplu: îți rămân mai mulți bani pentru a investi în experiențe, nu în lucruri. Pentru a găsi cazare ieftină, apelează la un serviciu de tip Airbnb, unde poți găsi camere sau apartamente în care să locuiești singur, cu partenera sau cu prietenii la un preț mai mic decât al unei camere de hotel.

În plus, tot mai multe persoane decid să renunțe la camerele de hotel și să se cazeze în campingurile special amenajate pentru turiști în marile (și multe dintre micile) orașe europene occidentale. Prețurile sunt foarte accesibile (de obicei, între 5 și 10 euro de persoană pe noapte pentru un loc la cort). În camping vei găsi toalete impecabile, căsuțe frumos amenajate, minimarketuri și o infrastructură de invidiat, care-ți va permite să ajungi în centrul orașului în cel mai scurt timp posibil.

Compară costurile mijloacelor de transport

Înainte de a cumpăra un bilet de avion sau de a stabili traseul pe care vei călători cu mașina, compară costurile de transport ale diferitelor mijloace aflate la dispoziția ta. Unele bilete de avion pentru anumite destinații europene sunt incredibil de ieftine, în timp ce altele te vor obliga să scoți din buzunar o mică avere, mai ales dacă nu ai făcut rezervarea din timp.

Dacă vrei să vizitezi câteva orașe europene în același concediu, alege cel mai ieftin bilet de avion către unul dintre ele, apoi cumpără un abonament de călătorie cu trenul de tip „Interrail”. Cu un astfel de abonament nu cumperi bilete de tren, ci zile de călătorie. Spre exemplu, dacă achiziționezi patru zile de călătorie, valabile timp de o lună (nu trebuie să fie consecutive), te urci în ce tren vrei în zilele respective, către orice destinație din țara aleasă. Combinațiile de țări și de zile sunt nenumărate, iar tu vei da, de exemplu, 150 de euro pentru bilete care te-ar fi putut costa chiar și 500 de euro.

Nu uita de cardurile pentru turiști

Înainte de a porni la drum, interesează-te dacă poți achiziționa un card pentru turiști, care vine la pachet cu o serie întreagă de avantaje în țara de destinație.

Cu un astfel de card ai putea avea acces gratuit la muzee, ai putea beneficia de reduceri la diferite servicii și chiar la mesele de la restaurant. Odată ajuns la destinație, este suficient să întrebi dacă beneficiezi de reducere de fiecare dată când trebuie să scoți bani din buzunar. Ai putea avea câteva surprize foarte plăcute!

(P) Articol realizat împreună cu bancatransilvania.ro 

Foto: Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here