Trucuri pentru un costum în care să te simți bine

0
2107
costum

Vine acel moment în viața fiecărui bărbat când trebuie să renunțe la blugi și tricou și să-și sacrifice confortul pe altarul eleganței. Sună dramatic pentru că asta e prima impresie pe care ți-o trezește sarcina de a-ți căuta un costum. Și de a-l mai și purta, pe deasupra. Nu trebuie să fie chiar așa. Cu un card de credit, de exemplu, rezolvi aspectul financiar, ca să nu dai o groază de bani dintr-un foc. Iar pentru partea estetică, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri și detalii de bază.

  1. Alege creativ

Când ești începător în ale costumelor, ți-e frică să experimentezi. Dar tocmai asta te face să ieși în evidență negativ. Pentru că vei alege varianta clasică, pe care toată lumea o alege. Costumul bărbătesc e o expresie a personalității tale. Așa că mergi pe carouri, croieli sau culori interesante și încearcă să fii creativ. Dacă ai dubii, nu-ți face griji. În orice magazine de costume care se respectă vei găsi și un ochi format, care să te îndrume.

  1. Ia-le separat

De cele mai multe ori, costumul se vinde întreg. Dar fiecare bărbat are altă conformație. Poți să fii mai lat în umeri, dar scund. Sau înalt și slab. Soluția clasică ar fi un costum pe comandă. Dar asta crește și prețul. Un truc accesibil ar fi să alegi sacoul și pantalonii spearat. Există multe branduri care oricum le vând așa, ceea ce te ajută dacă vrei aceeași culoare din cap până-n picioare. Dacă nu ții neapărat, ți-e și mai ușor, iar efectul ar putea fi mai spectaculos.

  1. Pune mâna pe material

Ce material să alegi? Depinde de scop. Dacă-l iei pentru nuntă și știi că acesta-i va fi unicul destin, mergi pe ceva ușor, în care să nu leșini pe perioada verii. Bumbacul sau mixurile cu in sunt o alegere bună. Dacă, pe de altă parte, îl vei purta în întâlniri de afaceri, îți trebuie ceva mai versatil și rezistent la șifonare. Lâna este întotdeauna un material de calitate. Și nu trebuie să fie neapărat groasă sau foarte călduroasă. Țesăturile de lână variază de la 80S la 220S. Numărul semnifică de câte ori s-a împletit firul de lână. Cu cât numărul este mai mare, cu atât materialul este mai fin. Și mai sump. Nici prea-prea, nici foarte-foarte e un ghid bun.

  1. Căptușeala contează

Doar pentru că vine la interior, nu înseamnă că nu-i importantă. Până la urmă, sacoul se poartă, cel mai des, descheiat. Iar costumul tău care pare clasic și comun poate să devină mult mai interesant cu o căptușeală îndrăzneață. Pe vremuri, căptușelile cu tipare mai altfel erau rezervate strict costumelor foarte scumpe. Dar acum poți să alegi tipare florale, în carouri sau dungi, fără să dai o avere. E un detaliu fin, care te va scoate în evidență mai ales în ochii pricepuți.

Cel mai important e să nu abordezi căutatul costumului ca pe o corvoadă. Nu e ceva atât de dificil. Ba chair începe să-ți placă să compari materiale și croieli, după o vreme. Mai ales dacă elimini problema financiară cu un card precum CardAvantaj, care-ți permite să împarți prețul total în rate lunare. Și pe care-l poți folosi și după ce-ai dat jos costumul, la tot felul de cumpărături.

 

Sursa: Digital Workforce

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here