5 tratamente cosmetice pentru bărbați, despre care trebuie să afli

0
1499
tratamente cosmetice
Ce au în comun Brad Pitt, Michael Fassbender, Charlie Hunnam sau Henry Cavill, în afara pasiunii lor pentru actorie? Mai toți actorii despre care agenții care îi reprezintă și-au dat seama devreme că se află în atenția doamnelor și, bineînțeles, a regizorilor, sunt îndrumați de către aceștia spre cabinetele cosmetice.

Cu alte cuvinte, nu putem ști dacă domnii de mai sus merg de bunăvoie și nesiliți de nimeni spre centrele estetice, dar ce putem spune sigur este că rezultatele dau bine și la cameră, și pe coperta de revistă.

O altă informație interesantă, dar un subiect pe care nu îl vom dezvolta acum, este că numărul bărbaților care apelează la chirurgia estetică este în creștere, potrivit Asociației Britanice a Chirurgilor Plasticieni, cele mai întâlnite proceduri fiind rinoplastia și operațiile de reducere a sânilor, în timp ce lifting-ul facial nu mai este atât de căutat, deoarece se pare că lasă în urmă cicatrici.

Acestea fiind spuse, să trecem la lucruri concrete: care sunt tratamentele de îngrijire și înfrumusețare la care apelează bărbații, mai exact? În afară de sală, care rămâne cel mai bun tratament.

  1. În primul rând, cremele, care trebuie să lase obrazul fin și să asigure hidratarea pielii, inclusiv în zona din jurul ochilor. Un lucru pe care multe femei îl știu, dar pe care bărbații îl neglijează, este că hidratarea este incompletă doar cu ajutorul cremelor. Nu doar că trebuie să consumi multă apă, dar obișnuiește-te să dormi cu fereastra întredeschisă de câte ori acest lucru este posibil, pentru a evita îmbătrânirea prematură a tenului din cauza aerului uscat.
  2. Epilarea definitivă, despre care poți afla mai multe în acest articol, este o procedură solicitată de către bărbați mai des decât îți imaginezi – circa 20% apelează la această soluție. De ce o fac? Pentru că reduc astfel nivelul de transpirație, câștigă timp, își amplifică performanțele sportive, ca să nu mai vorbim de avantajele de ordin estetic, care se mențin multă vreme.
  3. Succes are și pensarea sprâncenelor, sau chiar tatuajul cosmetic (prin micropigmentare), serviciu pe care îl oferă numeroase saloane de înfrumusețare de la noi din țară. Ce trebuie să știi? Mergi la adevărații specialiști, dacă nu vrei să te trezești cu sprâncene mai subțiri și mai arcuite decât cele ale iubitei tale. Pensarea discretă este o practică recomandată bărbaților după 35-40 de ani, pentru că luminează și “ridică” trăsăturile feței.
  4. Ai auzit de machiajul pentru mire? Se practică și în țara noastră, în diferite centre cosmetice, iar rezultatul este cât se poate de elegant. De obicei, este vorba despre aplicarea unui fond de ten și de un machiaj foarte discret al ochilor. Nu este o procedură pe care să o reiei prea des, dar pentru ziua nunții, care mai poate fi numită și “ziua fotografiilor”, ar putea fi o idee bună. Ce trebuie să știe viitorul mire: că este necesară o vizită la salon, înainte de marele eveniment, pentru probe.
  5. Remodelarea corporală pentru bărbați poate însemna diverse tratamente: electrostimularea, tratamentele cu radiofrecvență, sauna, criolipoliza (înghețarea localizată a țesuturilor adipoase). Care dintre acestea este cel mai bun pentru tine, rămâne de stabilit la fața locului, în centrele estetice, după o discuție amănunțită cu medicul sau cosmeticienii.

 

Sursa foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Nomasvello

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here