TOP sporturi care îți cresc forța musculară. Ce trebuie să faci pentru a fi puternic

0
2811

În timp ce unele sporturi, precum alergarea de anduranță sau înotul cresc foarte mult rezistența musculară a practicanților, alte sporturi sunt ideale pentru dezvoltarea unei mari forțe musculare, chiar dacă dimensiunile mușchilor sunt mai mici decât cele obținute la sală, prin exerciții de masă.

Iată care sunt sporturile care cresc forța musculară și te fac, într-adevăr, un bărbat puternic:

Escalada

Escalada poate fi practicată atât outdoor, cât și indoor, pe celebrele panouri cu prize de diferite grade de dificultate. Escalada reprezintă, astfel, o alternativă la monotonia sălilor de fitness, precum și o permanentă provocare mentală. În plus, experiența în cățărare nu este necesară dacă vrei să practici escalada într-o sală, deoarece acolo vei găsi instructori dornici să te ajute și să-ți explice și exemplifice tot ceea ce trebuie să știi despre acest sport.

Escalada este unul dintre cele mai potrivite sporturi pentru creșterea efectivă a forței musculare, în special a brațelor, a spatelui și a gambelor. Sportivii care practică escalada au un tonus muscular de invidiat și o condiție fizică excelentă. În plus, prețul unui abonament pentru o lună la o sală de escaladă este derizoriu, mai ales dacă alegi un astfel de abonament. Și, într-adevăr, minibarul și zona de relaxare nu puteau lipsi dintr-o astfel de ofertă.

Judo

Fiecare tip de arte marțiale îți dezvoltă o anumită parte a corpului, anumite reflexe și o anumită mentalitate, însă puține sporturi de contact te dezvoltă fizic mai bine decât judo. Acest timp de artă marțială dezvoltă și se bazează pe două calități fizice ale sportivilor: forța musculară și explozia musculară.

Spre deosebire de practicanții de MMA, care nu sunt solicitați în luptele din timpul antrenamentelor în proporție de 100% (de teama accidentărilor), luptătorii de judo (judoka) se implică în totalitate în luptă, deoarece procedeele în sine, executate corect, sunt create atât pentru învingerea, cât și pentru protejarea adversarului. Judoka au o condiție fizică excelentă, iar acest sport este ideal pentru dezvoltarea forței și exploziei musculare.

Gimnastica

Gimnastica a fost dezvoltată în Grecia antică și este unul dintre primele și puținele sporturi care combină abilitățile atletice cu cele estetice. Antrenamentele de gimnastică îmbunătățesc forța musculară și flexibilitatea corpului. Deltoizii, pectoralii și tricepșii sunt dezvoltați la maximum de exercițiile de gimnastică, iar mulți sportivi din alte discipline participă la antrenamente de gimnastică pentru a-și îmbunătăți forța musculară.

(P) Articol realizat împreună cu smartexperience.ro

Foto: shutterstock.com/Alex Sutula

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here