Top 5 brand-uri auto de care probabil nu ai auzit

0
614
brand-uri auto

Se spune că atunci când călătorești îți dezvolți cunoștințele, iar acest fapt poate fi aplicat chiar și în ceea ce privește industria auto. Chiar dacă nu șii foarte multe despre mașini, poți descoperi lucruri interesante călătorind. Du-te în Anglia și vei vedea foarte multe mașini Skoda și Vauxhall, în Italia cu siguranță vei întâlni pe străzile înguste un Fiat, în Rusia inevitabil te vei plimba cu o mașină Lada sau Moskvitch, iar în Japonia în traficul aglomerat vei întâlni branduri ca Nissan, Toyota sau Suzuki. Cel mai important factor pe care îl au în comun toate aceste mărci cunoscute la nivel internațional sunt piesele auto de calitate.

Dar pentru numărul mare de mărci interesante și obscure de mașini, nu există nimic asemănător cu China. Cea mai mare piață de automobile din lume, cu vânzări totale de aproximativ 20 de milioane de unități pe an, China este dominată de nume internaționale precum Volkswagen, Audi și Buick. Cu toate acestea, peste 60 de mărci chineze se luptă să supraviețuiască pe piața automobilelor, o mare parte dintre acestea ajungând să exporte foarte mult în țările dezvoltate.

Încă de la apariția primului automobil, producătorii au încercat să laseze pe piață modele adaptate nevoilor consumatorilor și să aducă un element cheie care să îi diferențieze de concurență. În prezent, companiile se axează pe producția mașinilor electrice, acestea fiind considerate mașinile viitorului datorită gradului scăzut de poluare, e eficienței motoarelor electrice, iar intreținerea acestora este mult mai ușoară.

Dacă te-ai gândit că pe piața auto din România sunt prezente doar brandurile cunoscute, ei bine vei descoperi câteva mărci de care cu siguranță nu ai auzit. GMC, Infiniti sau Vauxhall sunt doar câteva dintre ele, iar în articolul următor te invităm să descoperi branduri cunoscute în China, Japonia sau Statele Unite ale Americii.

GMC(General Motors Truck Company)

Este o divizie o producătorului american General Motors, acesta fiind focusat în principal pe camioane și autoutilitare. Compania vinede în toată lumea camionete, autobuze, rulote si autovehicule militare.

Deși nu este foarte prezentă pe piața din România, compania se bucură de un real succes în Statele Unite înca din 1902 atunci când Max Grabowsky a pornit afacerea Rapid Motor Vehicle. După ce au fost produse câteva camionete,s-a produs fuziunea între Rapid Motor și General Motors formând astfel General Motors Truck Company, cunoscut azi ca GMC..

Compania a produs peste 558000 de autovechiule militare în timplul celui de-al doilea Război Mondial, 430000 6×6 camionete pentru armata 2.5 tone  și peste 26000 amphibious Ducks, câteva dintre acestea fiind folosite și în zilele noaste ca mașini tursitice.

GMC a vândut peste 700 000 de autovehicule în anul 2016 în 12 țări, în principal în America de Nord și în Estul Mijlociu.

Infiniti

Divizia Infiniti a apărut pentru prima dată pe piața din Statele Unite ale Americii în 1989.  Noua divizie a apărut ca o stategie de marketing a companiei japoneze Nissan, target-ul fiind intrarea pe segmentul de piață al mașinilor premim. Divizia a fost creat în același timp în care Toyota și Honda anunțau lansarea pe piață a braduri-lor proprii Lexus și Accura.

Spre deosebire de compania părinte Nissan, divizia Infiniti este prezentă doar în 50 de țări, printre acestea fiind Statele Unite ale Americii, Rusia și Abu Dhabi, iar compania promite să intre și pe piața din Brazilia, fiind cea mai mare țară din America de Sud. Deși Nissan are sediul în Japonia, până în anul 2013 modelele din divizia Infiniti nu au fost prezente pe piață.

Autoturismele Infiniti fac parte din segmentul automobilelor de lux, acestea fiind recunoscute datorita pieselor auto de calitate, a design-ului interior și exterior impunător, iar tehnologiile de care dispun modelele ajută brand-ul să urce în preferințele consumatorilor.

Lancia

Istoria brand-ului italian începe în 1906, atunci când Vicenzo Lancia a fondat compania Lancia & C, aceasta devenind parte a Fiat Group în anul 1969. Modelele lansate pe piață de producătorul italian nu au urmărit trendurile, dar au încercat sa le anticipeze, adaptand astfel un stil impecdabil, elegant contemporan pentru fiecare model lansat de la apariția pe piață până în prezent.

Compania italiană s-a impus și în industria raliurilor după lansarea modelului Stratos, aceasta având rezultate uimitoare la mondiale, cu trei victorii consescutive în 1974, 1975, 1976. Concepută special pentru raliuri și construită din doar în 500 de exemplare cerute pentru omologare, Stratos este o berlina cu motor central, proiectatp de Bertone și echipată cu motorul în 6 cilindtii în V al lui Dino Ferrari.

În anul 2011, Lancia a lansat noi modele pe piață fabricate de Chrysler și vândute sub sigla brandului italian pe mai multe piețe europene. Acesta a fost un nou început pentru companie, vânzările pentru autoturismele cu volan pe dreapta au început să crească și astfel în 2015 a avut loc fuziunea între Lancia Fiat Group și Chrysler, noua companie fiind denumită Fiat Chrysler Automobiles.

În prezent, Lancia este un simblol al plăcerii de a conduce la volanul unor autoturisme puternice, elegante, rafinate, confortabile, dar niciodată exagerate. Compania oferă o mecanică atent studiată pentru a oferi performanțe, concomitent cu siguranța și plăcerea șofatului, fiecare model propunând soluții inedite, capabile să intuiască gusturile clienților și evoluțiile tehnice.

Vauxhall

Vauxhall Motors este unul dintre cei mai vechi producători și distribuitori de vechicule din Marea Britanie, având sediul în Luton, Bedfordshire și Londra. Aceasta este o filială a companiei germane Opel Automobile, iar primul automobil a fost lansat pe piață în anul 1903.

Denumiră original Alex Wilson and Company în anul 1857, compania producea pompe și motoare pentru ambarcațiuni, iar în anul 1897 compania și-a schimbat numele în Vauxhall. Boom-ul pentru companie a fost în anii 60, atunci când majoritatea familiilor au început să își permită achiziționarea unui autoturism, iar modelul Viva s-a bucurat de vânzări accelerate, urmat de modelele Cavalier și Astra.

Unul dintre cele mai renumite modele ale producătorului din Marea Britanie este Nova Sport, aceasta având chiar și omologare specială pentru raliu. Mașina vine echipată cu un motor de 1.3 litri, evacuare Ashley și opțional cameră Irmscher.

Vauxhall s-a bucurat de un real succes de-a lungul timpului, modelele pe care le-a lansat pe piață fiind foarte căutate. În Marea Britanie mașinile fabricate au fost vândute sub sigla Vauxhall, iar în Europa acestea au fost vândute de către brandul Opel.

În prezent, autoturismele Vauxhall sunt în topul preferințelor în Mare Britanie, designul elegant, fiabilitatea și performantele și inovația aduse  la prețuri avantajoase fiind principalele motive pentru care consumatorii aleg brand-ul britanic. În România pot fi achiziționate consumabile și piese auto ieftine, echivalentul pentru mașinile produse de către Vauxhall în Europa fiind Opel.

Daihatsu

Firma japoneză și-a început activitatea prin construcția primelor motoare în anul 1907, iar mai târziu, în anul 1930 a lansat pe piață primul model cu trei roți, o mașină ce promitea mult la vremea aceea.

Diahatsu este una dintre cele mai vechi companii din Japonia, aceasta fiind fondată în anul 1951 ca succesor al Hatsudoki Seizo(fondată în 1907).

Compania japoneză a fost recunoscută pentru modelul Charade, fiind vândut în perioada 1980-1990. Din păcate, cum după o perioadă de glorie urmează și un declin, același lucru s-a întâmplat și în cazul Daihatsu.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here