Sunt un tip de 32 de ani care a încercat Botoxul. Iată ce s-a întâmplat:

0
1861
botox

Datorită multor ani în care am aplicat cu perseverență protecție solară și cremă hidratantă, ferindu-mi pielea mea albă de soare, cred că m-am menținut destul de bine.

Dar iată-mă aici, pe scaunul unui dermatolog în sala de consultații, urmărind cum îmi marchează posibilele „zone problemă” – început de laba gâștei în jurul ochilor și riduri abia vizibile pe frunte – cu un creion negru.

Ce este Botoxul? 

Botoxul este o neurotoxină sintetică care blochează eliberarea unui semnal chimic de la nervi către mușchi, reducând contracțiile musculare.

Efectul durează trei-patru luni și costă aproximativ 300 USD, în funcție de cantitatea de Botox necesară.

Ai grijă la prețurile prea mici sau la discounturile mari oferite în mediul online, ar putea fi un semn că medicul respectiv nu are experiență. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

E ca un plan de pensie pentru pielea ta: Cu cât mai devreme începi, spune Dr. Peredo, cu atât mai bine vei arăta când îmbătrânești.

Unde am nevoie de Botox 

Ridurile laba gâștei sunt ținte comune pentru bărbații de vârsta mea care se tratează, aflu eu.

De câte ori zâmbesc, râd sau mă încrunt, mușchii mei faciali creează mici cute care se adâncesc în timp, explică Dr. Marina Peredo, dermatologul care mi-a făcut tratamentul. Chiar dacă îmi mențin fața imobilă toată viața, acești mușchi se vor tensiona inconștient, creând riduri imposibil de evitat – fără puțin ajutor.

Pentru mulți bărbați, această promisiune devine dintr-o dată foarte atrăgătoare.

În fapt, cercetările indică faptul că, în ultimii 16 ani, utilizarea toxinei botulinice tip A, care include Botox, a crescut cu peste 350 de procente în rândul bărbaților. Doar în 2015, peste 400.000 de bărbați au apelat la astfel de tratamente.

Cum m-am simțit și cum am arătat după Botox 

Reducerea ridurilor este doar unul dintre motivele pentru care bărbații se înghesuie la cabinete pentru a fi injectați cu neurotoxină. Alte beneficii sunt și ele atrăgătoare. Cine știa, de exemplu, că Botoxul poate fi soluția pentru migrene și transpirație în exces?

În cazul meu, recunosc, e vorba de păstrarea aparențelor.

După ce medicul a terminat de marcat zonele de interes pe față, mi-a administrat vreo douăsprezece injecții mici – fiecare din ele o înțepătură rapidă și relativ nedureroasă. Mă uit stresat în oglindă. Spre ușurarea mea, nu mi-a dat sângele și nu se observă decât o ușoară inflamație care, așa cum mă asigură medicul, va trece într-o oră.

A doua zi dimineață deja observ diferența. Nu e ca și cum aș arăta din nou ca la 18 ani – ci mai degrabă ca și cum abia m-am trezit, foarte odihnit, din cel mai bun somn din viața mea.

După câteva săptămâni, observ că zonele din jurul punctelor injectate nu se mișcă la fel de mult atunci când ridic sprâncenele – dar încă arăt natural, nu par imobil sau amorțit.

Am observat și o serie de beneficii neașteptate, de exemplu că transpir mai puțin pe frunte.

Nu pot spune sigur că o să fac asta din nou. Costul este destul de mare – tratamentul pe viață costă cam cât un an la o facultate bună.

Dar înțeleg de ce fac bărbații asta și de ce ar putea să devină atractiv pentru din ce în ce mai mulți. De fapt, un prieten care a fost surprins când i-am spus mi-a trimis un mesaj mai târziu în ziua respectivă. Poți să-mi dai și mie numărul de telefon al doctorului tău?, m-a întrebat el.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here