Stonehenge ar putea fi un monument al penisului

0
976
Unii arheologi cred că Stonehenge și alte formațiuni din piatră din perioada neolitică ar fi putut fi create în numele sexului
Unii arheologi cred că Stonehenge și alte formațiuni din piatră din perioada neolitică ar fi putut fi create în numele sexului

Teorii speculative cu privire la monumentul de la Stonehenge sunt la modă încă din secolul 17. S-a spus inclusiv că diavolul însuși ar fi aranjat rocile sau că druizii le foloseau pentru sacrificii ritualice. Dar ultima teorie e, cu siguranță, preferata noastră. Un arheolog crede că Stonehenge este de fapt un monument dedicat penisului.

Propunerea vine din partea profesorului Terence Meaden, arheolog la Universitatea Oxford. Meaden a studiat aproape 20 de alte roci circulare neolitice din Marea Britanie și a publicat un studiu, concluzionând că structurile ar reprezenta un penis care pentrează un vagin într-un moment în care planetele sunt aliniate în mod favorabil.

„Descoperirea mea principală este că multe roci circulare erau poziționate așa încât la răsăritul soarelui din anumite momente ale anului umbra cădea de pe o piatră ce simboliza masculinul pe o piatră reprezentând femeia în așteptare”, scrie Meaden în studiu.

Da da, ai înțeles bine! Meaden chiar crede că acum 6000 de ani oamenii au creat monumente impunătoare în numele sexului. Mai corect spus „al umbrelor sexului”, dar oricum… Iar Stonehenge nu e decât cel mai mare dintre ele.

„La Stonehenge, în zilele senine din preajma solstițiului de vară, umbra rocii falice din exterior – Heel Stone ‘penetrează’ Altar Stone, piatra feminină aflată în așteptare”, spune Meaden.

Desigur, nu toată lumea științifică e de acord cu noua teorie. Profesorul Mike Paker-Pearson de la University College Londra, de exemplu, contraargumentează spunând că rocile de la Stonehenge nu seamănă prea bine a penisuri. „De ce ar avea penisurile pragurile acelea curbate deasupra? E o nebunie să susții una ca asta!” a spus Paker-Pearson.

Totuși, aceasta rămâne cea mea interesantă teorie despre Stonehenge. În plus, ideea unui aranjament elaborat de pietre ce simbolizează penisul pare ceva mai plauzibilă decât aceea că Merlin ar fi ordonat unui uriaș să așeze pietrele acolo unde dorea el. Așa că… de ce nu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here