Stil masculin la peste 30 de grade. Ce purtăm și ce evităm

0
357

Ochelari de soare, dar nu modelele sport

 „Cu ochelari de soare sunt Jack Nicholson. Fără ei, sunt gras și am 70 de ani”, spunea, într-un interviu, faimosul actor din One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Și studiile au demonstrat că ochelarii de soare ne fac mai atrăgători pentru că dau simetrie chipului. Bineînțeles, în afară de criteriul estetic, e important să-ți alegi ochelarii de soare după calitate, pentru că rolul lor este în primul rând de a-ți proteja ochii.

Când îți cumperi o pereche de ochelari de soare, ai grijă să alegi unii cu 100% protecție UV, așa cum suntaceștia. Îți recomandăm modelele Aviator și Wayfarer, care sunt mereu la modă și avantajează orice fizionomie. Cele două modele au rămas în vogă decenii la rând și sunt în continuare foarte cool. Din acest articol poți să afli și cine a dat tonul pentru popularizarea lor.

Dacă am vorbit despre modelele cu care nu poți da greș, trebuie să-ți spunem și despre cei pe care nu îi recomandăm. Ochelarii de soare sport sunt potriviți doar dacă ești implicat într-o activitate sportivă, în rest, mai bine rămân în toc.

Pantaloni până la genunchi, dar nu cargo

Pantalonii până la genunchi (chiar la nivelul rotulei sau deasupra ei) sunt cei pe care trebuie să-i alegi când vine vorba despre piese vestimentare pentru vară. Nici mai scurți, nici mai lungi, nici foarte largi și nici foarte strâmți. Pantalonii cu lungime trei sferturi au fost populari la un moment dat, însă acum ar trebui evitați cu orice preț, iar cei mai scurți de genunchi sunt potriviți doar pentru plajă.

Dacă ai bifat lungimea pentru pantalonii de vară, îți mai rămâne să bifezi și numărul de buzunare. Patru – două în spate, două în față – este numărul magic. Tot ce are mai mult de patru buzunare e potrivit pentru adolescenți și pentru cei care nu și-au mai cumpărat haine din anii ’90 (vremea de aur a pantalonilor cargo). Sperăm că nu te încadrezi în niciuna dintre aceste categorii.

Mocasini, nu sandale

Mocasinii sunt cele mai potrivite încălțări pentru birou, vara. O greșeală pe care nu vrem să o mai vedem pe stradă este purtatul de șosete lungi la mocasini. Fie foarte scurte, fără să li se vadă marginea, fie deloc. Alege o pereche de mocasini de calitate, într-o culoare deschisă – crem, bej.

Spunem nu sandalelor, însă nu este un faux-pas categoric. Nu le purta niciodată cu șosete și menține aspectul picioarelor impecabil (o vizită la pedichiură ar fi binevenită). Și tenișii sau încălțările slip-on sunt opțiuni de luat în considerare vara.

Tricou sau camașă, nu maiou

Cu un tricou nu poți da greș, cu o cămașă cu mâneci trei sferturi sau lungi și suflecate ești și mai bine, însă cu un maiou foarte rar poți da lovitura în ceea ce privește stilul. Pe terenul de baschet poți purta maiou, la sală poate fi potrivit, însă în ținutele de zi cu zi, mai bine îl eviți. Tricoul fără mâneci îl încadrăm tot la piesele de evitat, iar dacă are și glugă este interzis cu desăvârșire.

Alege un tricou pe măsura ta și nu acel XXL pe care îl vedem adesea pe stradă. În ceea ce privește cămășile, orientează-te spre croielile fitted și mai rar spre cele cu mâneci scurte. Bumbacul este materialul cel mai potrivit pentru cămăși și tricouri, orice alt material te va face să transpiri la +30 de grade.

Ai comis vreuna dintre greșelile de stil enumerate de noi? Spune-ne și nouă despre ele. Și nu-ți face griji, cu toții am fost la un moment dat acolo.

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Articol realizat impreuna cu lensa.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here