Somn usor, vise placute

0
296

Sintem o planeta cuprinsa de insomnie, iar chestia asta ne pune in pericol cariera, viata sexuala si activitatea sportiva. Vestea buna e ca tratamentul dureaza doar opt ore.

Ca sa nu mai lungim lucrurile, e vorba de ceea ce ni se intimpla intre 10.30 p.m. si 7.00 a.m., cind ar trebui sa tragem la aghioase mai ceva ca ursul iarna in birlog. E vorba despre ceea ce incerc sa fac in pat. (N-are nici o lega-tura cu sotia mea, perversule!) Deci tu crezi ca in locul ala dintre cearsafuri nu se intimpla mai nimic. Eu iti spun doar atit:

“Trezeste-te, omule!”

Somnul te vindeca, te calmeaza, te reface. Lucreaza muschii penisului, compensind lipsa ta de erectie din timpul zilei. incetineste activita-tea corpului si revitalizeaza mintea. Pe linga faptul ca e un proces vital, somnul e o activitate inactiva, bizara si contradictorie, un vid pe care-l umpli visind la lumi virtuale, o stare de nimicnicie care-ti defineste viata.

Ciudat…

Abia in ultimii 50 de ani am inceput sa studiem somnul in sensul stiintific al cuvintului. in toata aceasta perioada, cercetatorii nu au descoperit inca… cum functioneaza somnul. si nici nu i-au dat o definitie foarte exacta. Prin urmare, somnul este inca un teritoriu plin de mistere si surprize. Poate cel mai surprinzator lucru e ca foarte multe persoane sint extrem de nepricepute in domeniul asta, fapt pentru care au ceva probleme cu somnul. Iar mai mult de jumatate din acestea sint de sex masculin.

Cel mai probabil, barbati care neaga ca ar avea vreo problema sau care sint constienti de asta, dar nu sint ajutati de nimeni. Pentru ca femeile care sufera de insomnie devin motivate, in timp ce barbatii care nu pot adormi “sufera” in tacere. Iar odata cu trecerea anilor, acesti indivizi tacuti cu ochii umflati vor dormi din ce in ce mai putin si vor cadea victime unor boli la fel de chinuitoare. Chiar daca insomnia nu te impiedica sa te trezesti si sa te duci la serviciu, ea iti afecteaza concentrarea si iti submineaza reusita la locul de munca.

Poate sa-ti creasca riscul de boli cardiovasculare, sa te ingrase si sa pregateasca terenul pentru aparitia diabetului. Te va face sa te certi mai mult cu sotia, copiii si animalele de casa. Insomnia e un simptom care agraveaza stresul, durerea si depresia. In ultimii ani, am incercat din rasputeri sa dorm asa cum trebuie, iar toata perioada asta a fost un adevarat cosmar pentru sanatatea mea.

Chiar daca ma straduiesc sa fac miscare si sa ma mentin la o greutate decenta, am avut si ceva probleme cu inima. Iar asta a fost numai din cauza unui sir lung de nopti pierdute (justificat sau nu). Acum, cind ma afund intre perne, stiu ca somnul este o miza prea ridicata pentru a nu fi luat in seama. E valabil si pentru tine, frate. Avem nevoie de odih­na. E pentru binele nostru.

Problema insomniei este foarte vizibila in Las Vegas, unde multa lume ramine treaza pina la venirea diminetii. M-am dus acolo sa petrec o noapte intr-unul din cazinouri, alaturi de dr. William Thompson, expert in jocurile de noroc la Universitatea Nevada din Las Vegas. Cind l-am intrebat de ce a ales aceasta spe-cialitate, mi-a spus: “Daca traiam in Siberia, studiam ursii polari.” In timp ce ne plimbam prin cazinoul cu pricina, am vazut zeci de oameni care motaiau. Iar partenerul meu mi-a explicat citeva modalitati prin care cazinourile din Las Vegas scot profit de pe urma lor.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here