SOLUȚII PENTRU UN PĂR PERFECT

0
238

Păr fin sau cu tendințe de subțiere
Dușmani cunoscuți Balsamurile grele și hidratante. Învelișul greu al balsamului face ca firele tale de păr să atîrne greu și, mai ales, să-ți expună porțiuni ale scalpului.
Arma secretă: Tunde-te la fiecare 3-4 săptămîni. „Nu încerca să compensezi cu extra lungime – asta nu va face decît să pară că încerci să ascunzi ceva“, spune hairstylist-ul Antonio Prieto. Cere-i stilistului tău să-ți tundă o idee mai scurt părul din zonele unde firele se subțiază și au tendința să se rărească. Astfel, firele cu pricina se vor amesteca uniform cu restul părului.

Păr gras
Dușmani cunoscuți „Folosirea excesivă a uscă-torului de păr, dar și un pieptănat viguros, sporește producția de sebum la nivelul scalpului“, spune Craig Whitley, Grooming Consierge, Los Angeles.
Arma secretă: Plimbă-ți mai puțin pieptănul prin păr, pentru a reduce cantitatea de sebum distribuită. Stoarce o lămîie într-o ceașcă și amestecă zeama rezultată în apa cu care îți clătești părul. Acidul citric va împiedica sebumul să se adune pe firul de păr. (Mirosul proaspăt vine ca bonus.)

Păr ondulat sau care se electrizează repede
Dușmani cunoscuți Spălatul frecvent poate să transforme cîrlionții tăi na-turali în niște șuvițe băgate la 220 V. Iar faptul că te ștergi viguros cu prosopul înrăutățește și mai mult lucrurile.
Arma secretă: „Nu-ți usca părul într-un mod agresiv: doar șterge-l ușor cu prosopul“, spune Erica Fleischman, de la Erica Fleischman A Men’s Salon, New York. „Uscîndu-l astfel, reactivezi onduleurile naturale ale părului fără să le provoci un șoc.“ Felul în care îți usuci părul stabilește tonul pentru cum îți va sta acesta pe parcursul întregii zile.
Păr uscat
Dușmani cunoscuți Spălarea frecventă cu șampon și apă fierbinte.
Arma secretă: Spală-ți părul cu apă călduță, de maximum două ori pe săptămînă. Astfel, nu-ți vei opări vîrfurile deja arse, iar detergenții din șampon nu te vor lăsa fără uleiurile esențiale ale scalpului.
Aranjează-l apoi folosind o perie cu peri naturali – aceștia vor distribui în mod uniform sebumul de-a lungul firelor de păr. „Asta face ca părul tău să fie hidratat în mod egal și chiar să ai un scalp mai sănătos“, spune Craig Whitely.

Mătreață
Dușmani cunoscuți Clătirea superficială și în grabă a părului. Spălarea zilnică a părului și folositea unui balsam de calitate sînt foarte importante pentru îndepărtarea mătreții și a menținerii scalpului curat și hidratat, doar că ai grijă să-ți clătești bine părul. E important să scapi de toate rezidurile, mai ales dacă ai probleme cu mătreța.
Arma secretă: „Lumina ultravioletă se poate dovedi extrem de eficientă cînd vine vorba de rezolvarea unor probleme specifice pielii. Așa că, ori de cîte ori vei vrea să sari peste ora de jogging în aer liber în favoarea celei de la sală, amintește-ți că părul tău nu are nimic de cîștigat.

Păr lipsit de strălucire
Dușmani cunoscuți Produsele de styling aplicate pe părul ud. Avînd în vedere că multe dintre pomezile și produsele menite să dea volum sînt pe bază de apă, nu faci altceva decît să le diluezi efectul atunci cînd le aplici pe părul ud. „Genul ăsta de produse merg cel mai bine pe o bază uscată“, spune Erica Fleischman.
Arma secretă Berea. Ia una cu tine la duș și maseaz-o bine în păr de cîteva ori pe săptămînă după ce te-ai spălat cu șampon. Apoi clătește-te. Hameiul va forma un înveliș pe firul de păr, dîndu-i volum.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here