Sint pregatit sa devin tata?

0
393

Iata o intrebare pe buzele tuturor barbatilor tineri, la care raspunsul este, cel mai adesea: nu, sau nu inca, desi performantele ulterioare dovedesc contrariul.

Pina sa devii tata este nevoie sa treceti cu bine, tu si partenera ta, peste noua luni de sarcina, si, pentru ca lucrurile sa mearga cit mai bine, iti oferim citeva reguli dupa care sa te ghidezi in noua ta postura. Foarte important e sa le faci pe toate acestea cu placere. Pofta vine mincind!

Cum reactionezi cind afli pentru prima data ca esti tatic? Cu siguranta, e o veste care provoaca o emotie puternica si, adesea, un adevarat soc, mai ales daca esti foarte tinar, ambitios, plin de energie si ai planuri de afirmare personala. te poti simti brusc de parca tocmai ai fi fost inhamat la caruta si coplesit de o responsabilitate sufocanta pe care nu tu ti-ai ales-o, ci pentru care EA e vinovata.

Ideea ca tocmai ti-ai pierdut libertatea si traiul fara griji iti roade mintea ca un sfredel si cuvinte de genul: dar nu sintem pregatiti/ nu ne putem permite/ ce o sa ne facem acum/ cum de s-a intimplat asa ceva iti tisnesc de pe buze aproape involuntar, jignindu- ti partenera, inducindu-i un sentiment de vina, neputinta, revolta si anxietate si provocind astfel o criza a relatiei voastre. Desigur, ar fi nedrept sa generalizam – nu toti barbatii gindesc asa. Slava Cerului!, ar spune femeile care se infioara numai gindinduse ca vestea care pe ele le umple de bucurie ar putea genera la partenerii lor o asemenea reactie. Sint multi barbati carora le vine sa faca tumbe de fericire si sa iasa la geam sa-si strige bucuria in gura mare.

Sint insa si destule cazurile cind, la aflarea vestii, tinarul tatic s-a dus afara sa-si ia tigari si dus a fost. Indiferent insa de starea de spirit la aflarea vestii, cei mai multi barbati se grabesc sa dea pe git un paharel. De unul singur sau impreuna cu prietenii, vecinii si gruparea masculina a familiei largite: tata, socru, frati, cumnati, veri etc. De ce e important ca femeia sa impartaseasca bucuria graviditatii cu partenerul ei? In timpul sarcinii, orice emotie a mamei, pozitiva sau negativa, se transmite si fatului.

S-a dovedit medical ca, daca ea e vesela si se simte bine, au loc modificari hormonale pozitive in organismul bebelusului, iar daca mama trece prin momente tensionate, e trista, furioasa, nelinistita, nici bebelusului nu-i este bine. Prin urmare, e foarte important ca viitorul tatic sa primeasca vestea legata de existenta sarcinii cit mai bine.

Cum e cel mai bine sa primeasca vestea viitorul tata? (sfaturi pentru partenera ta)

1. Imediat, dar nu pe nepusa masa, sa nu fie luat complet prin surprindere.

Altfel femeia risca o reactie care ar putea fi jignitoare si profund dezamagitoare pentru ea. Chiar si in cazul in care cuplul s-a straduit sa faca un copil dupa ani de zile de tratamente si analize medicale vestea nu trebuie data viitorului tata hodoronctronc, altfel, doamna risca sa provoace reactii dintre cele mai stranii, de la lesin, la mutenie, ba, daca domnul e trecut de prima tinerete, poate chiar un atac de cord.

Prin urmare, se cere un scurt preambul, de genul: cum ar fi daca nu am mai fi doi, ci trei, si abia apoi sa confirme existenta sarcinii. De asemenea, ar trebui sa se astepte la o replica de genul: esti absolut sigura?, dar fara sa fie insotita in mod obligatoriu de o imbratisare tandra asa cum a vazut ea prin filme. Partenerul ei ar putea sa mai stea citeva momente pironit locului, incercind sa se dezmeticeasca.

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here