Secrete de la recepție

0
277

Te pregătești pentru vacanța de iarnă? Asta face toată lumea. Iată de ce hotelurile cresc tarifele – cerința mare pentru camere înseamnă mai mulți clienți dispuși să plătească. „Dar nu e musai să plătești prețul maxim, ca să te bucuri din plin de vacanță“, spune Jacob Tomsky, autorul cărții Heads in Beds, care are o experiență de 10 ani în această industrie. Reţine câteva dintre strategiile istețe care îți vor menține portofelul plin, oriunde vei călători în lume.

Renunță la room service
Chiar dacă ți-ai propus să fie un concediu plin de răsfăț, „nu e o idee bună să cheltui peste 10 euro ca să aştepţi cartofii prăjiţi şi reci aduşi de la restaurantul hotelului“, spune Jacob Tomsky. Până la urma urmei, hotelul în care te-ai cazat nu are monopol pe livrări. Mai bine dă un search pe Internet şi caută o listă cu restaurantele nerăbdătoare să-ţi aducă mâncare mai bună şi mai ieftină chiar la uşa camerei tale.

Află unde parchează angajaţii
Taxele pentru parcare pe timpul nopţii sunt exagerate; în oraşele mari valetul nu face decât să-ţi ducă maşina într-un garaj public. „Prin urmare, caută acel garaj şi elimină intermediarul (scutind bani)“, recomandă Jacob Tomsky. Apropie-te de portar şi întreabă-l încotro se află garajul – cel mai probabil şi maşina lui e parcată tot acolo.

Călătoreşte cu propriul Wi-Fi
Hotelul în care te cazezi nu are Wi-Fi gratuit? „Dacă în camera ta există o priză ethernet (de reţea), conectează un router wireless cum e Apple AirPort Express“, (îl găsești pe altex.ro, 479,90 lei), recomandă James A. Martin, care scrie articole despre gadgeturi. Vei evita să plăteşti taxa pentru mai multe dispozitive şi poate chiar vei scăpa de taxa pentru Wi-Fi.

Obţine servicii optimizate
„Pune ochii pe un angajat de la recepţie care pare mai prietenos, întinde-i o bancnotă de 20 de euro şi spune-i: «Apreciez orice veţi face pentru mine»“, sugerează Jacob Tomsky. Nu-i exclus să fii răsplătit pe loc. În cel mai rău caz, vei ajunge în cea mai bună cameră de la clasa ta.

Caută promoţiile
Înregistrează-te pe site-urile cu reduceri. Drept răsplată poţi obţine nopţi la jumătate de preţ, camere spectaculoase, Wi-Fi şi parcare gratuite şi multe alte facilităţi pe care nu e musai să arunci prea mulţi bani.

Împarte bucuria
Dacă soţia ori prietena călătoreşte cu tine, anunţă-i pe cei de la recepţie (cu entuziasm, preferabil) că este aniversarea voastră. „Ai şanse mari să primești un cadou din partea hotelului“, spune Tim Leffel, redactor la Hotel-Scoop.com. De fapt nu e aniversarea voastră, nu? Doar tu și iubita ta trebuie să știți asta.

 

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Grant Cornett

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here