Scapa de stres

0
252

De ce ești așa de stresat?
Când e să discutăm de cauzele stresului, toți îi știm pe principalii vinovați: calculatorul care se stinge înainte să salvezi proiectul la care lucrezi, acțiunile în care ai investit atît și care scad văzînd cu ochii, iubita ta care a fugit cu instructorul de dans… Nu că te-ar afecta foarte mult lucrurile astea. Doar ești un bărbat adevărat și știi să primești cu demnitate loviturile vieții.

Dar ce se întîmplă atunci cînd viața pare mai frumoasă ca oricînd? Să zicem că găsești pe jos o bancnotă de 500 de lei. Sau că noua ta vecină vine să se prezinte într-un neglijeu deloc de neglijat. Pare ușor, nu-i așa? Nu te grăbi să răspunzi. Lucrurile care par frumoase pe dinafară se pot dovedi pline de capcane (ceva asemănător poveștii cu gardul și leopardul…).

De exemplu, un studiu recent realizat pe 800 de victime de atacuri de cord a constatat că o mare parte din acestea tocmai fuseseră promovate la locul de muncă. Atunci cînd te confrunți cu o situație nouă, ești inevitabil stresat. Chiar dacă lucrurile par să stea mai bine ca înainte. Organismul tău nu face diferența între veștile bune și cele rele. El știe doar că trebuie să se adapteze la schimbare. Prin urmare, poți să debordezi de veselie, dar durerile de cap, tensiunea crescută și oboseala tot își vor face loc în viața ta.

Și ca situația să fie și mai complicată, nu vei găsi înțelegere la nimeni pentru asta. Cine o să creadă un om care tocmai s-a mutat într-un birou mai mare sau care iese cu Miss România? Ai ghicit, noi sîntem cei care îți vom fi alături în această grea încercare. Iată cum să gestionezi cinci situații care nu par așa de tensionate.

Vestea bună: Ieși în oraș cu o femeie superbă, care rîde la glumele tale. Seara asta vei da lovitura.
De ce ești stresat: Ești emoționat. Nu înseamnă altceva decît că îți dorești să fii la înălțimea așteptărilor. Pentru a reduce stresul, organismul tău reacționează prin reducerea cantității de testosteron, retragerea testiculelor și orientarea fluxului de sînge către grupele principale de mușchi. Chestia asta ți-ar fi de folos dacă te pregătești de o luptă cu un tigru. Nu și cînd adversarul tău este o pisicuță senzuală. Totul culminează cu scăderea libidoului, ejaculare precoce și risc crescut de impotență.

Cum să scapi de stres: Luați cina împreună. Las-o pe ea să bea vinul, în timp ce tu te dai pe apă. Apa diluează sîngele și, astfel, îmbunătățește circulația; acum, sîngele va ajunge la toți mușchii tăi. Iar la desert, alege o înghețată cu sirop de ciocolată. Laptele și ciocolata conțin compuși care sînt considerați a avea un efect calmant.
Pe urmă, încearcă s-o liniștești. Dacă e pe cale să faceți sex, alungă-i grijile de orice fel cu privire la aceasta.

Așa nu vei mai avea nici tu bătăi de cap. Iată o strategie: cît timp sînteți la masă (în orice caz, cît mai departe de momentul în care se va întîmpla… chestia respectivă), dă-ți întîlnire cu ea în altă zi. Asta-i va da de înțeles că nu ești un tip care vrea doar o aventură de-o noapte. Iar cavalerismul acesta poate să transforme orice femeie temperată într-una cu sînge tropical.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here