Șase treburi rezolvate rapid

0
277

 

Omul priceput la toate
Carter Oosterhouse a obținut primul lui job de tâmplar la 12 ani, iar astăzi e gazda emi­siunii Celebrity Motor Homes de pe HGTV. Cartea lui, Carter’s Way, se găsește pe amazon.com.

 MH0614_ADV_LIV_02

 

5 minute

Unge o ușă care scârțâie
Ai nevoie de Un spray lubrifiant (cum este WD-40, wd40.ro) și o perie de sârmă
Pulverizează balamaua cu spray-ul lubrifiant, apoi închide și deschide ușa cam 20 de secunde, să se ungă bine. Dacă nu are efect, scoate ușa și îndepărtează murdăria folosind peria de sârmă. Unge apoi ambele părți cu lubrifiant și pune ușa la loc.

 

10 minute

Etanșează un cap de duș
Ai nevoie de Bandă izolatoare, cheie franceză, șurubelniță, garnitură, bandă de teflon
Acoperă capul de duș cu bandă izolatoare (sau cu o cârpă), pentru a-l proteja, apoi deșurubează-l cu cheia franceză. Scoate garnitura cu o șurubelniță, îndepărtează murdăria și înlocuiește garnitura cu una nouă. Înve­lește filetul cu bandă de teflon și pune la loc capul de duș.  

 

20 de minute

Instalează un întrerupător
Ai nevoie de O șurubelniță, un creion de tensiune, un întrerupător
Oprește curentul de la tabloul electric, scoate fața detașa­bilă a întrerupătorului, apoi verifică firele cu creionul de tensiune. Desfă șuruburile laterale și trage întrerupătorul afară din perete. Deșurubează firele din întrerupătorul vechi și montează-l pe cel nou.

 

30 de minute

Umple rosturile din jurul căzii
Ai nevoie de Cuțit pentru chituire, un prosop, silicon sanitar, pistol pentru silicon
Scoate chitul vechi cu un cuțit pentru chituire. Curăță zona cu un prosop umezit cu apă caldă. Fixează tubul de silicon în pistol, apoi pune o cantitate uniformă de-a lungul îmbinării. Parcurge din nou suprafața cu un deget umezit, ca să uniformizezi siliconul.

 

O oră

Înrămează o oglindă
Ai nevoie de Baghete ornamentale, vopsea neagră, adeziv, bandă adezivă pentru vopsit
Taie patru bucăți de baghetă ornamentală la unghiuri de 45 de grade. Vopsește spatele acestora cu negru, ca să nu le vezi reflexiile în oglindă, și aplică adezivul în zig-zag. Lipește baghetele pe oglindă și prinde colțurile cu bandă adezivă până când se fixează.

 

O oră și jumătate

Fă un mozaic cu numărul casei
Ai nevoie de Un marker, o foaie de placaj de 45×15 cm, plăci de ceramică, adeziv, chit, burete
Desenează pe foaia de furnir numărul casei. Apoi sparge trei plăci de ceramică de culori diferite, în bucăți de cam un centimetru (pentru numere, fundal și margine). Lipește bucățile pe placaj, umple găurile cu chit și șterge cu un burete, ca să îndepărtezi excesul.

 

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Levi Brown, Jim Winters (Oosterhouse)

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here