Rezervă bilete de avion spre Viena, o destinație de vacanță palpitantă

0
788

În plin sezon de vară, dacă te gândești la o evadare din cotidian şi rutină, poți alege o vacanță palpitantă cumpărând bilete de avion spre Viena pentru o schimbare de peisaj și atmosferă.

Ce mai aștepți? Vara la Viena poate fi una dintre cele mai minunate călătorii pe care ţi le-ai putea imagina vreodată. Viena, capitala Austriei, găzduiește anul acesta o serie de evenimente de divertisment și de sport captivante, până în lunile târzii de toamnă. Poți alege să participi la experiențele de muzică și dans organizate în Museums Quartier sau poți vizita câteva dintre zecile de muzee interesante cu cafenele IT și restaurante cochete.

Ori poți opta pentru tururi de bicicletă sau patinaj de viteză, pe role în Viena și împrejurimi, orașul fiind renumit pentru calitatea drumurilor și zonele de parcuri. Dacă iubești apa și soarele, Viena are o serie de sporturi nautice pe placul tău, precum surfing, diving, salturi acrobatice, plimbări cu ambarcațiuni sportive, dar şi piscine plutitoare în aer liber sau miniplaje cu șezlonguri.

Dacă vrei să ajungi mai rapid și fără stres în oraş, poți rezerva bilete de avion spre Viena și, din momentul în care ai urcat la bordul confortabil al aeronavei şi până la aterizare, într-o oră și jumătate de zbor, vei observa că se schimbă peisajul și că ai lăsat în urmă toate grijile și momentele de efort de peste an. Așadar, poți începe călătoria vieneză, o nouă ocazie de a-ți petrece timpul într-o zonă metropolitană renumită pentru calitatea vieții și a serviciilor sale, și mai ales cu multe oportunități de distracții, drumeții și sporturi extreme.

Companiile aeriene care oferă bilete de avion pentru zboruri București – Viena practică prețuri diferite, dar convenabile pentru orice tip de buget. Dacă îți stabilești din timp toate detaliile sejurului de vară și cauți pe lista biletelor de avion spre Viena cele mai ieftine zboruri, poți face economiii substanțiale, iar surplusul poţi să-l adaugi bugetului de vacanță. Aşa te poți gândi în linişte la orizonturile noilor explorări în teritoriul urban sau rural pitoresc vienez.

Muzee, muzică, film în Viena

Ai putea să iei în calcul pentru început o vizită în districtul muzeelor din zona istorica vieneză, Museumsplatz,unde este în plină desfășurare Programul Cultural “Vara în Museums Quartier” (MQ). Odată ajuns pe străduțele pietonale cu arhitectură clasică și barocă, poți găsi în MQ o ambianță modernă, muzică pentru toate genurile – de la stilul clasic până la jazz, pop și electronic – evenimente organizate în aer liber, precum și alei cu trasee pentru biciclete și role.

În anumite zone din MQ sunt amenajate spații de dans sau karaoke şi oriunde te plimbi pe platforma MQ găsești piesele moderne de mobilier în aer liber, numite Enzi, bănci cu design futurist, confortabile și viu colorate pentru mici popasuri. În plus, pentru iubitorii de artă și cultură, există și zone de lectură, bibliotecă sau pictură în aer liber. Această combinație de instituții culturale istorice cu spații de divertisment modern atrage roiuri de turiști din toată lumea.

Situat la granița vechiului oraș vienez şi amenajat pe o suprafață de 640.000 mp, MQ Viena îți dă posibilitatea să experimentezi diferite tipuri de activități în aer liber și să ai totodată acces la cafenele cochete, restaurante îmbietoare și magazine cu colecții noi și moderne. Dacă tot ești în zonă, poți face şi o vizită la muzeele din MQ, cum ar fi: Muzeul Leopold, cu opere de artă aparținând lui Egon Schiele, Muzeul de Artă Contemporană Kunsthalle sau Muzeul Artei Moderne Mumok, cu peste 9.000 de lucrări (picturi, sculpturi, instalații, desene, grafică și mobilier).

Pentru seri de distracție, muzică și film în aer liber poți intra gratuit, la cel de-al 27-lea Festival de Film și Muzica din Viena, care se derulează în Piața Primăriei Rathausplatz, până în luna septembrie 2017.  Piața vieneză devine, astfel, un loc vibrant, cu tonuri îndrăznețe de jazz, pop și rock. Şi încă o recomandare… dacă ești fan al muzicii jazz, trebuie să ştii că unele formații vieneze de jazz vor susţine recitaluri şi ziua.

Pe timpul festivalului te poți delecta și cu înregistrări de concerte cu vedete internaţionale, dar și cu proiecţii de concerte clasice susţinute de Filarmonica din Viena, Orchestra Elfphilharmonie din Germania sau Orchestra Simfonică din Londra. Programul de film muzical va rula pe un ecran gigant în aer liber, așa că poți alege din ofertele disponibile ce filme ai vrea să vezi, combinând relaxarea cu degustarea unor meniuri delicioase pregătite de șefi bucătari și gastronomi renumiți pe plan internațional. Viena este mai mult decât vals, muzică clasică și operă, stilul nocturn de viață vienez fiind foarte dinamic, cu numeroase cluburi și baruri locale.

Ciclism, patinaj pe role si volei vienez

Ce sporturi poți practica pe tărâm austriac, dacă ești o persoană activă? După ce ți-ai programat zborul dus-întors București – Viena, poți alege dintre ofertele de trasee turistice pentru ciclism, care se desfășoară pe o suprafață de peste 240 km, în special prin pădurile din Viena, la marginea orașului sau prin zonele de agrement local, fiind bine marcate. Zonele de restaurante și pensiuni turistice presărate de-a lungul drumului te invită să iei o mică pauză, să te odihnești pe băncuțele și mesele cu design atractiv și să contempli peisajul pitoresc.

Poți alege un traseu de drumeție clasic, de 11 km, care începe de la capătul liniei de tramvai D, din orășelul Nussdorf – Viena și se continuă fără prea multă dificultate, dar cu o priveliște minunată asupra Pădurii Vieneze și a Dunării, prin podgorii de vii și vegetație sălbatică către zona Stefaniewarte. După o ocolire către “Hütte am Weg” (Josefinenhütte), poți ajunge confortabil în punctul de plecare de-a lungul coastei ușor înclinate a Nussberg-ului, după aproximativ trei ore și jumătate. În plus, poți combina experiența de drumeții cu delicii culinare.

Dacă vrei să te simți ca un localnic, atunci poți merge în Parcul Praterul Verde să te plimbi pe fostul câmp de vânătoare imperial. Cea mai bună modalitate este să urmărești semnele de pe traseul de drumeție, de 13 km, care te duce direct de la Praterstern (U1 Praterstern), departe de bulevardul principal, până în zona de luncă și apă de la Freudenau. Poți face un tur de viteză cu bicicleta sau poţi practica un jogging lejer alături de prieteni sau de alte grupuri de turiști.

Într-o minivacanţă la Viena te poți bucura de numeroase oportunități de recreere în oraș, parcurile și spațiile verzi reprezentând mai mult de jumătate din zona metropolitană vieneză, în timp ce evenimentele de vară sunt dinamice și variate. În lunile de vară, poți participa la jocuri de volei pe Insula Dunărea, situată între podul Floridsdorfer Brücke și podul U6 / feroviar din Viena. Pe plaja amenajată în Insula Vienei are loc Campionatul Mondial de Volei, în perioada 28 iulie – 6 august 2017, găzduind toate jocurile de grup și finalele într-o arenă specială de volei. În plus, după meciuri, poți petrece nopți de distracție pe plaja Insulei Dunării.

Dacă ești pasionat de patinaj cu role sau alte tipuri de patine, Viena este un paradis pentru patinatorii de stradă. Cele mai îndrăgite zone pentru patinaj stradal sunt Parcul Prater Hauptallee și Insula Dunării, cu drumuri libere. Totodată, dacă ești fan al acestui sport poți participa la reuniunea din fiecare vineri pe Heldenplatz pentru patinajul cu role.

Sporturi nautice vieneze și adrenalină

Cu prilejul zborului București – Viena, merită cu siguranță să arunci o privire și spre oportunitățile de distracție oferite de zona riverană a Dunării vieneze, cu zeci de baruri pe plajă, restaurante, ambarcațiuni sportive pentru toate preferințele și bugetele, într-un peisaj marcat de arta graffiti urbană, soare și multă apă. Cea mai faimoasă piscină plutitoare în aer liber este amenajată pe vaporașul Badeschiff și e deschisă până la ora 20.00. Așadar, o plimbare pe Fluviul Donau (Dunărea) este mai mult decât potrivită şi îţi va permite să admiri peisajul riveran și arhitectura imperială a Vienei.

Dacă ai timp, poți face o mică explorare până la Complexul de piscine din Prater, cu o suprafață totală de 165.000 mp și cu șapte bazine diferite pentru diverse activități, de la înotul pentru amatori până la cel profesionist, sportiv.

La Kuchelau Marina, în nordul Vienei, bărcile cu viteză te așteaptă în căutarea unei aventuri palpitante, pe valurile tumultoase unde se fac opriri bruște și întoarceri îndrăznețe, de la 180 la 270 de grade. Surferii și schiorii de apă, bărcile cu pedale, barcile electrice sunt, de asemenea, o priveliște familiară în această zonă sportivă.

La capătul zborului spre Viena, poți testa încă o atracție nautică pentru și mai multă adrenalină şi astfel  poți merge în Stațiunea Verbund Water Arena, situată în cartierul 22. Poți alege să faci o plimbare temerară cu caiacul gonflabil, pluta sau tuburile de-a lungul cursului de apă sălbatic, cu o lungime totală de 250 m, alimentat de trei pompe ce transmit până la 12 metri cubi de apă pe secundă, cu bariere variabile introduse în fluxul râului la diferite înălțimi și distanțe diferite şi mai multe nivele de dificultate.

Dacă ai ales o călătorie rapidă rezervând bilete de avion spre Viena, vei câștiga mai mult timp liber pentru vacanță, drumeții cu bicicleta pe trasee turistice, tururi de patinaj stradal cu rolele în Parcul Prater sau Insula Dunării, concerte, film și muzee în aer liber sau mai multă adrenalină testându-ți limitele cu sporturi nautice extreme. Viena poate fi pentru tine o vacanță neașteptat de palpitantă, mai mult decât vals, muzică clasică și artă, deci pregătește-ți bagajele pentru zborul dus-întors București -Viena și pentru multă distracție!

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here