Renunță la săpun

0
431

De Ioana Vasile • Foto: Shutterstock


Știi resturile de săpun, care arată dezgustător când se strâng pe savonieră? Imaginează-ți-le pe pielea ta. Poate e timpul să treci la gelurile de duș. Conform unui studiu thailandez, gelurile îți afectează mai puțin pH-ul natural decât săpunurile, care îți pot distruge uleiurile esențiale existente la nivelul pielii. Încearcă unul dintre cele pe care ți le propunem mai jos.

 

Parfum de designer
Ca să intensifici aroma parfumului sau ca să miroși excelent fie și numai după ce faci duș, folosește un produs dintr-o gamă de parfum. Le Beau Male (192 lei) este cel mai nou produs de la Jean Paul Gaultier, cu note extrem de proaspete, care dau senzații de răcorire (un cocktail interesant de mentă și absint accentuează efectul). Temperaturile extreme ale verii nu mai par așa un coșmar.

lbm 2012 - shower gel_lr

 

 

Moale la atingere
Gelul de duș Coriander Seed Body Cleanser, (Aesop, 100 lei, disponibil în Madison Perfumery) este recomandat pentru toate tipurile de piele si are un parfum cald și lejer. Conține extract din uleiuri de semințe zdrobite de coriandru și boabe de piper negru, care lasă pielea netedă și catifelată.

 Poza gel dus

 

 

Post workout
Cu o formulă care conține pantenol și proteine din germeni de grâu, Toning Shower Gel(Collistar, 79 lei) nu doar curăță pielea, ci are și un efect de înlăturare a tensiunii musculare și de revigorare, ceea ce îl face ideal după antrenament. Acum poți merge la sală și într-o pauză de masă, fără să te simți lipsit de vlagă când te întorci.

 Collistar Toning Shower Gel 79 ron

 

Extrahidratare
Dacă ai pielea excesiv de uscată, folosește un produs mai dens, așa cum este uleiul de duș, dar care pătrunde ușor în epidermă, fără să lase urme grase. Toning Shower Oil,(Elancyl, 60 lei), conține extract de iederă, care echilibrează nivelul de apă din piele și elimină retenția. Produsul face spumă în contact cu pielea și e potrivit chiar și pentru tenul sensibil.

 Elancyl Ulei de Dus

 

Time-saving
Nu-ți place să-ți pierzi timpul în baie, așa că un produs 3 în 1 este tot ce ți-ai dori, cât timp îngrijește și părul, și pielea, conform nevoilor tale. Do-it-all shower gel(Sephora, 37 lei), varianta pentru corp, păr şi ten, lasă pielea revitalizată și nici nu usucă scalpul, cum fac multe produse de tipul 2 sau 3 în 1.

 GEL DOUCHE MEN V2 - copie copie

 

Îmblânzește-ți pielea
Am întrebat peste 800 de femei ce le deranjează la pielea bărbaților și iată ce ne-au răspuns. Îți dăm soluții pentru fiecare dintre probleme.

Acneea de pe spate
Optează pentru un produs de curățare cu acid salicilic în compoziție, care usucă pielea de pe spate. Este important și să porți haine lejere – echipamentul de sport care se mulează pe corp poate agrava problema.

Mâini uscate și cuticule aspre la atingere
Aplică o cremă de mâini și cuticule imediat după ce te-ai spălat, când pielea e încă moale. Și păstrează crema lângă chiuvetă, la vedere, ca să nu uiți. Gestul îți va intra în reflex.

Pielea crăpată a călcâielor
Folosește o cremă cu antibiotic, precum Bacitracin, pe care o recomandă mulți dermatologi. Odată ce crăpăturile s-au vindecat, aplică un produs hidratant cu acid lactic sau glycolic.

Coate uscate
Calmează inflamația cu o cremă pe bază de hidrocortizon (întreabă în farmacii pentru a ști care ți se potrivește). Dacă problema nu este serioasă, o loțiune cu uree va păstra nivelul optim de hidratare al pielii.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here