Recenzie Southpaw / Lovitura de stanga (2015)

0
491

În regia lui Antoine Fuqua („Training Day” – 2001, „The Equalizer” – 2014, „Shooter” – 2007, „Olympus Has Fallen” – 2013), cu scenariul semnat de Kurt Sutter („Sons of Anarchy”), drama „Southpaw” / „Lovitură de stânga” îi aduce pe marile ecrane pe Jake Gyllenhaal („Donnie Darko” – 2001, „Zodiac” – 2007, „Nightcrawler” – 2014, „Source Code” – 2011, „Donnie Darko” – 2001, „Brokeback Mountain” – 2005) , Rachel McAdams și Forest Whitaker („Catch .44” – 2011, „Criminal Minds”, „The Experiment” – 2010, „Repo Men” – 2010, „The Last King of Scotland” – 2006, „Phone Booth” – 2002).

În centrul poveștii se află Billy Hope (Jake Gyllenhaal), care pare că le are pe toate: o carieră impresionantă în box, o soţie frumoasă şi iubitoare (Rachel McAdams), o fiică adorabilă (Oona Laurence) şi un stil de viaţă luxos. Însă când tragedia îi loveşte familia, iar managerul şi prietenul lui de-o viaţă (Curtis „50 Cent” Jackson) îl părăseşte, Hope ajunge în cea mai grea situaţie din viaţa sa.

În acel moment, îi cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sală de gimnastică de cartier: Tick Willis (Forest Whitakerr), un luptător pensionat, care acum îi antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oraş. Cu viitorul său depinzând de îndrumarea şi tenacitatea lui Tick, Billy intră în cea mai grea luptă a vieţii sale, în vreme ce se străduieşte din răsputeri să fie iertat şi să recâştige încrederea celor pe care îi iubeşte.

Jake Gyllenhaal și Forest Whitakerr sunt o alegere perfectă pentru aceste roluri, iar jocul actoricesc se ridică la nivelul așteptărilor. Rachel McAdams are un rol secundar, acela de trophy wife, și nu am foarte multe de spus despre ea, pare genul care s-ar descurca doar în comedii romantice, dar aceasta este doar părerea mea. Curtis „50 Cent” Jackson apare și el în distribuție, însă nu mi-a atras atenția cu nimic. A avut o interpretare plată și nu m-a putut face să îi îndrăgesc sau urăsc personajul. Nu m-a impresionat nici măcar cât să țin minte numele celui pe care îl juca. But then again, câți dintre rapperii care își doresc o carieră în actorie chiar impresionează publicul?

Dat fiind că există un anumit echilibru între scenele violente și sângeroase și cele emoționante, „Southpaw” / „Lovitură de stânga” ar putea fi vizionat și alături de iubită. În felul acesta, ambii veți fi mulțumiți și nu vă veți mai certa că nu găsiți niciun film la care unul dintre voi să nu se plictisească.

„Southpaw” / „Lovitură de stânga” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera în cinematografele din România pe 14 august 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here