Recenzie Sicario (2015)

0
355

În regia lui Denis Villeneuve („Prisoners” – 2013, „Incendies” – 2010; „Enemy” – 2013), cu scenariul semnat de Taylor Sheridan, filmul „Sicario: Asasinul” îi are în rolurile principale pe Emily Blunt („Looper” – 2012, „Edge of Tomorrow” – 2014), Benicio Del Toro („Traffic” – 2000, „21 Grams” – 2003) și Josh Brolin („Milk” – 2008, „No Country for Old Men” – 2007).

La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale. Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale. Curând, Kate realizează că misiunea implică mai mult decât credea ea, iar cei alături de care lucrează îi ascund lucruri importante, întunecate.

„Sicario” este un film de acțiune/thriller de excepție, foarte diferit de restul filmelor lansate cel puțin în ultimul an. Poate că uneori simțim nevoia să vizionăm și un film banal, plin de violență gratuită, fără nicio poveste propriu-zisă, la care tot ce contează sunt efectele speciale și împușcăturile, dar, din când în când, mai este nevoie și de un film precum „Sicario”.

Ideea filmului este foarte bine conturată și nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Toate personajele implicate în acțiune sunt, într-un fel sau altul, testate, fiind puse constant să aleagă între moralitate și supraviețuire, între dreptate și răzbunare, între tot ceea ce stătea la baza vieții lor și datoria de a termina misiunea.

Despre personaje, Del Toro spune că „este greu să spui dacă vreunul dintre personajele din acţiune este cu adevărat bun sau rău. Oare scopul chiar scuză mijloacele?”. Pentru personajul său, răspunsul este „categoric da”, ceea ce o șochează pe Kate, agentul FBI obișnuit să facă totul ca la carte.

Vă recomand tuturor să vizionați „Sicario”, dar vă sugerez să nu vă invitați și iubita, mai ales dacă este genul care nu este atentă sau nu se poate concentra și pune tot felul de întrebări în timpul filmului.

Filmul „Sicario: Asasinul” este distribuit de Freeman Entertainment și va avea premiera în cinematografele din România pe 18 septembrie 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here