Recenzie Avengers: The Age of Ultron (2015)

0
268

La trei ani după „Avengers”, echipa de supereroi Marvel formată din Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow și Hawkeye se întoarce pe marile ecrane în „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”/„Avengers: The Age of Ultron”.

Începutul filmului îi găsește pe Răzbunători într-o misiune ce îi duce în Sokovia, unde baronul Wolfgang von Strucker, un conducător Hydra, folosește sceptrul pe care Loki îl pierduse în „Avengers” pentru a face diferite experimente pe oameni. Doi dintre cei care participaseră la experimente de bună voie sunt gemenii Pietro, ce are o viteză ieșită din comun și Wanda Maximoff, dotată cu puteri telekinetice.

Învingându-l pe Strucker, echipa se întoarce acasă, iar Tony Stark dorește să afle cât mai multe informații despre interesantul și puternicul sceptru recuperat. Mulțumită acestuia, Tony îl poate crea pe Ultron, un robot cu inteligență artificială al cărui rol ar trebui să fie protecția Pământului, pentru ca supereroii să se poată retrage din activitate.

Însă lucrurile nu ies așa cum trebuie, iar Ultron crede că singura cale de a obține pacea este să extermine Răzbunătorii și, mai mult, să distrugă rasa umană.

Cu o armată de roboți și cu gemenii Maximoff de partea sa, Ultron pare de neoprit. Oare echipa de supereroi va reuși și de această dată să salveze Pământul?

În regia lui Joss Whedon și cu Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson și Samuel L. Jackson în rolurile principale „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”/„Avengers: The Age of Ultron” reușește să se ridice la nivelul primului film, deși scenele de luptă sunt cam numeroase, iar umorul tipic personajelor… nu atât de amuzant.

Nu am găsit personajul negativ prea convingător, Ultron putând să aibă mai multă substanță. Deși finalul „Avengers” ne-a dat de înțeles că îl vom revedea curând pe Thanos, Whedon a ținut neapărat să îl introducă pe robot în cel de-al doilea film și parcă nu i-a ieșit atât de bine. Sigur, Ultron este rău și periculos, dar… atât. Un personaj negativ memorabil are nevoie și de alte „calități”.

Ce-i drept, și povestea originală a creării sale este mai interesantă, în benzile desenate Ultron fiind un robot care își dezvoltă singur inteligența artificială, după ce a fost creat de omul de știință-supererou Hank Pym. În orice caz, cred că am avut așteptări prea mari de la acest personaj.

Stan Lee își face ca de obicei apariția, într-una dintre puținele scene amuzante din film, descoperim un secret al unuia dintre personajele principale, observăm o evoluție interesantă a relației dintre Natasha Romanoff și Bruce Banner, iar finalul introduce noi personaje ce vor face parte din echipa Răzbunătorilor.

Ca o concluzie, „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”/„Avengers: The Age of Ultron” va fi pe placul fanilor și nu numai, însă trebuie să recunosc că mă așteptam la mai mult de la el.

Filmul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” / „Avengers: The Age of Ultron” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 24 aprilie 2015, fiind proiectat în varianta 2D, 3D şi IMAX 3D.

PS: Nu uita să mai rămâi câteva minute în sala de cinema după începerea genericului.

 

Autor: Alina Neamțu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here