Promite ca nu mai promiti

0
242

3, 2, 1! Hai c-a inceput un an proaspat, pe care-l primesti cu entuziasm si curiozitate.

Ai în față mii de noi aventuri care mai de care mai incitante. Și o iubită care-ți cere lista de rezoluții pentru 2011. Nu semna nimic înainte să citești atent rîndurile de mai jos!

Probabil că ai observat deja că rezoluțiile de Anul Nou nu prea funcționează. Rata lor de succes e undeva sub 10%, indiferent că se referă la lăsatul de fumat, la mai multă bunătate-n suflet sau la mai puține dimineți de cruntă mahmureală. Află ce e în neregulă cu majoritatea rezoluțiilor și cum le poți face funcționale, mai ales pe cele care se referă la viața ta amoroasă, fără succesul căreia nici o altă realizare nu strălucește cum trebuie.

Cele mai populare rezoluții la nivel planetar sînt următoarele, exact în această ordine: 1. Să slăbesc, 2. Să am mai mulți bani, 3. Să îmi îmbunătățesc relația cu iubita sau iubitul. De siluetă se îngrijesc colegii mei de la departamentul de nutriție. De finanțe se ocupă șeful tău, pe partea de venituri, și iubita, pe partea de cheltuieli. Unde pot eu face diferența e pe zona ta amoroasă. Din păcate, și rezoluțiile de amor sînt la fel de puțin eficiente ca restul. De ce, mă întrebi? E simplu: rezoluțiile de Anul Nou nu funcționează, în primul rînd, pentru că se fac de Anul Nou, pe fugă, printre rafturile cu pișcoturi, între criza de ficat de Crăciun și cea de bilă de Sfîntul Ștefan. Majoritatea promisiunilor pe care le facem cînd trecem cu picioare îngreunate de alcool puntea tremurîndă dintre ani nu sînt veritabile. Nu rezultă din dorința noastră autentică de a ne schimba în moduri esențiale, ci din nevoia de a bifa rapid o rugăminte a iubitei, a mamei sau a revistei de bărbați la care ești abonat. Mai mult, rezoluțiile astea nu sînt monitorizate de nimeni. Mda, în 2011, îmi propun să învăț să fiu mai bun, să nu mai înjur și să adopt un porumbel. Ia să vedem cine va sta cu blocnotesul după tine să numere cîte bătrînici ajuți să nu se împrăștie pe trotuar cînd e polei și cine îți dă cu rigla peste degete cînd spui cuvinte nepermise cu litera P. Cu rezoluțiile astea de An Nou, e ca și cu temele la mate: dacă știi că nu te verifică nimeni, te prefaci că nu există.

Problema e că toate lucrurile care n-au mers anul trecut trebuie musai să meargă anul ăsta. Mai ales cînd vine vorba de amor. Pentru că, dacă vrei să păstrezi fata, e obligatoriu să înmulțești binele și să reduci semnificativ zonele disfuncționale. Se pare că cele mai multe despărțiri au loc în lunile ianuarie și februarie, așa că, dacă nu cumva vrei să petreci Ziua Amorezilor nas în cioc cu porumbelul proaspăt adoptat și doar cu el, fă-ți rapid lista de rezoluții. În care crezi și pe care le vei împlini în maximum 365 de zile, începînd de azi, evident.

Inspiră, expiră, inspiră…
Problemă: Controlul furiei

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here