Pregătește-ți mașina pentru pârtie

2
509

Expertul auto al lunii
Alexandru Gugoașă lucrează de aproape șase ani la auto motor și sport. Este pasionat de mașinile sport și nu ratează nicio informație nou apărută în domeniu.

Alexandru Gugoasa BW

 

 

Un autoturism pregătit pentru sporturile de iarnă nu înseamnă doar accesorii puse pe el, ci presupune și existența unor dotări extrem de utile. Înainte de toate, este important să verifici lungimea maximă de încărcare a mașinii, pentru că există riscul ca schiurile sau placa să nu îți încapă. Într-o mașină de gabarit redus ai mari șanse să nu poți așeza în niciun fel o pereche de schiuri foarte lungi.

Opțiuni la cumpărare
În caz că dimensiunile nu sunt o problemă, te poți concentra direct pe opțiuni care îți vor face viața mai ușoară, odată ce te hotărăști să pleci la drum către o stațiune de schi. Poate cea mai importantă și facilă dintre ele este trapa pentru schiuri integrată în banchetă. Aceasta se poate deschide astfel încât să permită încărcarea unei plăci de snowboard sau a unei perechi de schiuri. Mașinile moderne oferă inclusiv opțiunea unui sac special pentru astfel de activități, care îți va feri tapițeria de mizerie sau zgârieturi.
O altă variantă pentru transportul echipamentelor este acoperișul mașinii. Multe modele de autoturisme nu au în echiparea standard bare speciale și, dacă nu ai bifat opțiunea la cumpărare, atunci e mai bine să te reorientezi spre un suport de schiuri magnetic.

Nu uita de anvelope
Pe lângă astfel de accesorii, din dotarea obligatorie a unei mașini pentru sezonul rece nu trebuie să lipsească anvelopele de iarnă. Indiferent cât de potentă crezi că e mașina pe care o ai sau câtă încredere ai în sistemul ei de tracțiune, fie chiar și integrală, fără anvelope de iarnă, ai toate șansele să nu ajungi lângă vreo pârtie.

 

Accesorii pentru pasionați
Dacă nu ți-ai dotat mașina corespunzător atunci când ți-ai cumpărat-o, trebuie să faci câteva mici achiziții. Iată de ce ai nevoie:

Kit suport Ski Rider 4×4
După cum îi sugerează și numele, este destinat mașinilor 4×4, însă celor care au roata de rezervă montată în afară.
Preț: 200 lei
norauto.ro

Ski Rider 4x4_trebuie stearsa marca de pe poza

 

 

Suport magnetic Igloo
Ideal pentru cei care vor să monteze echipamente pe mai multe tipuri de mașini.
Preț: 149,9 lei
norauto.ro

Suport magnetic Igloo 

 

Suport de schiuri cu prindere pe bare Thule Snowpro 745
Ai deja bare de prindere? Atunci acesta este accesoriul care îți trebuie.
Preț: 302,97 lei
portbagajeauto.ro

 thule-snowpro-746

Suport ski Menabo
Cu acest accesoriu poți transporta până la patru perechi de schiuri alpin sau două snowboarduri.
Preț: 99,9 lei
norauto.ro

suport ski menabo

 

Suport Thule Snowpro uplifted
Pentru schiuri înalte, există varianta suportului cu înălțător de 30 de milimetri.
Preț: 405 lei
aventuria.ro

Thule uplifted

Foto: Guliver/Getty Images (bărbat cu schiuri)

SHARE

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here