Petreceri, nunți, botezuri – Cum poți să arăți bine la orice eveniment

2
1749
look elegant

Nu crezi că există lucru mai neplăcut decât să te îmbraci în costum şi să mai pari şi din filmul potrivit. Stilul tău a fost mereu unul casual şi mocasinii au detronat de fiecare dată pantofii eleganți. Doar că nu mai eşti de multă vreme doar un student lipsit de griji, aşa că depui toate eforturile necesare să aplici regula „dress for the occasion”. Şi pentru că înțelegem cât de complicat poate fi acest demers, îți împărtăşim câteva secrete simple, care te pot ajuta să-ţi compui foarte uşor un look elegant şi să-ţi transformi, într-o clipă, imaginea.

  1. O cămaşă, de preferat albă

Primul lucru pe care ar fi bine să îl faci atunci când vrei să îţi creezi o garderobă minimalistă pentru acele ocazii speciale, care de multe ori îţi fac atâtea probleme este să-ţi achiziţionezi o cămaşă. Eşti deja un adevărat expert în alegerea celor mai potrivite tricouri şi hanorace, cunoşti atât de bine toate mărcile şi nu mai ai nici cea mai mică problemă în a-ţi alege ce ţi se potriveşte, aşa că nu trebuie să ai emoţii nici în alegerea unei cămăşi.

Poţi începe cu o cămaşă albă, care este întotdeauna o alegere foarte bună şi se potriveşte oricui, cu condiţia să alegi măsura potrivită, aspectul cel mai important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să îţi cumperi ceva.

Tom Ford, unul dintre cei mai influenţi designeri de modă pentru bărbaţi şi un model internaţional de eleganţă este recunoscut pentru costumele negre şi cămăşile albe pe care le poartă şi despre care spune: „Nu port tot timpul combinaţia de costum negru – cămaşă albă pentru a fi iconic, ci pentru că mă simt cele mai confortabil aşa şi nu mai simt nevoia să experimentez”.

  1. O pereche sau două de pantofi, neapărat de calitate

Cu ce te încalți atunci când pantofii sport sau de alergat nu sunt o opțiune? Adevărul este că nu ai cum să îţi alcătuieşti un look sofisticat fără o pereche de pantofi eleganţi, neapărat de calitate. Deşi atunci când îţi creezi o ţinută pentru ocazii speciale este recomandat să optezi doar pentru produse premium, în cazul pantofilor calitatea este esenţială. Se spune că o pereche de pantofi buni salvează orice costum mediocru, dar şi că femeile consideră pantofii o adevărată carte de vizită a bărbaţilor.

Şi iată şi un exemplu – Donatella Versace: „Cele mai mari trei greşeli în modă sunt costumele, pantofii şi cămăşile ieftine”. Pentru început, poţi opta pentru una dintre cele două nuanţe clasice de pantofi, negru sau maro, cu menţiunea că cei negri se potrivesc foarte bine cu costumele albastre, iar cei maro cu cele gri. În plus, atunci când pantofii sunt realizaţi din materiale de calitate şi sunt concepuţi bine, sunt atât de comozi încât aproape că nici nu simţi cum ai făcut trecerea de la pantofii sport sau casual către aceştia.

Și dacă shoppingul nu se numără printre pasiunile tale, măcar să găsești satisfacție în sentimentul că ai făcut o afacere bună. Nu căuta pantofi atunci când ai nevoie de ei, ci alege astfel de modele clasice din piele, la prețuri reduse, cu ceva timp înaintea evenimentului.

Michael Kors, un alt designer de top ne spune, spre exemplu, cum se încalţă el atunci când călătoreşte: „Cele mai bune lucruri pentru călătorii sunt confortabile, versatile, dar și puțin strălucitoare. Obişnuiesc să zbor în mocasini pentru condus, din piele de crocodil şi într-o jachetă neagră. Pot purta pantofii cu blugi sau cu un costum”.  

  1. Un costum potrivit structurii tale

Se spune că în spatele fiecărui bărbat elegant se află… un croitor. Dar nu numai croiala potrivită fizicului tău contează foarte mult (cu cât eşti mai sportiv cu atât este mai important să-ţi cauţi sau să îţi comanzi un costum pe măsura ta), ci şi culoarea. De obicei, costumele negre se recomandă pentru evenimentele de seară, aşa că pentru început ai putea opta pentru un costum albastru, cu precizarea că acesta va fi cu atât mai formal, cu cât albastrul este mai închis.

Albastrul este considerată nuanţa cea mai versatilă dintre toate. Alegerea culorii potrivite a costumului poate fi influenţată însă şi de culoarea părului. Deşi un costum gri pentru un bărbat grizonat pare la prima vedere o combinaţie destul de banală, ea este însă una recomandată cu căldură de designerii de top. Este suficient să îl privim pe George Clooney îmbrăcat astfel şi o să ne dăm seama că este o combinaţie nu doar corectă, ci şi şarmantă.

  1. Cele mai bune accesorii şi atitudinea care contează

Atunci când îţi creezi o ţinută elegantă, nu ai cum să nu ai în vedere şi accesoriile. Din toată gama de accesorii, ar trebui să optezi, ca începător, pentru achiziţia a cinci cravate, întrucât acestea îţi pot deschide nenumărate perspective de combinaţii. Ar trebui poate să nu omiţi nici un ceas elegant şi să fii foarte atent ca lungimea ciorapilor să fie cea potrivită.

Am păstrat tot pentru final  şi atitudinea şi postura potrivite pe care trebuie neapărat să le adopţi atunci când te îmbraci elegant. Pentru început, poate fi destul de greu să te simţi confortabil într-o ţinută elegantă, atunci când nu obişnuieşti, mai deloc, să te îmbraci astfel. Aşa că a venit momentul să-ţi găseşti cât mai des ocazii în care să te poţi îmbrăca elegant şi care să te ajute să înveţi să te simţi confortabil în această postură.

 

Iar ca o concluzie pentru adoptarea stilului elegant corect, sunt mai mult decât potrivite cuvintele: „Nu ai nevoie decât de câteva outfit-uri simple. Şi ar mai fi un secret – cu cât mai simple, cu atât mai bine” (Gary Grant).     

 

(P) Articol realizat împreună cu Elefant

SHARE

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here