Parchează lateral, oriunde

0
725

1/ În primul rând, evaluează terenul. Trage maşina aproape de locul de parcare, astfel încât bara de protecţie din spate să fie aliniată cu cea din faţă a maşinii care va fi în spatele tău. Dacă ai o rezervă de circa un metru în faţă, ar trebui să-ţi iasă figura. Mută-ţi maşina lângă autovehiculul din faţă, lăsând circa 50 de centimetri între uşi; opreşte când bara ta de protecție de pe spate este cu circa un metru în faţa barei din spate a celeilalte maşini.

2/ Ca să ai vizibilitate bună asupra părţii drepte a carosabilului, uită-te peste umărul tău drept; dă cu spatele în linie dreaptă până când bara din spatele maşinii tale este în dreptul celeilalte. Virează maxim la dreapta. Parchezi pe partea stângă? Uită-te peste umărul stâng.

3/ După ce bara ta din faţă se depărtează de maşina din faţa ta, poziţionează corect autovehiculul, preferabil la distanţă de circa zece centimetri de bordură.

 

Înghesuie-te între două SUV-uri

1/ Locurile din parcarea supermarketului sunt foarte mici? Trebuie să te descurci. Dacă bucata liberă este pe partea stângă, treci de ea și de al doilea SUV și oprește-te când cauciucurile din spate ale mașinii au depășit puțin ambele roți ale SUV-ului. Ai grijă ca mașina ta să fie aproape de bara de protecție a mașinii mari.

2/ Uită-te peste umărul stâng și dă cu spatele până când bara ta din spate trece de mașina parcată. Virează volanul puțin la stânga, astfel încât să intri la un unghi de 25 de grade.

3/ Ca să parchezi exact în mijlocul locului, uită-te în oglinzi. Roata din față dreapta a mașinii tale ar trebui să se apropie mult de colțul barei din față a mașinii vecine, de farul corespunzător și, pe măsură ce intri, de ușa celuilalt șofer. Acum nu-ți rămâne decât să ieși pe geam.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here