(P) Țigla metalică, tipul de învelitoare ideal pentru casele moderne

0
180
tigla metalica

Acoperișul casei trebuie ales încă din faza de proiectare deoarece, în funcție de tipul acestuia, constructorii vor ști cum să dimensioneze elementele construcției, mai exact fundația, stâlpii și structura.

Tipul de învelitoare influențează funcționalitatea acoperișului și estetica generală a casei, de aceea trebuie ales cu grijă, după o analiză amănunțită a materialelor disponibile pe piață.

Țigla metalică se remarcă datorită caracteristicilor sale excepționale, un număr din ce în ce mai mare de oameni optând pentru acest material în detrimentul altor tipuri de învelitori pentru acoperișuri. Aspectul său modern, diversitatea de modele ce permite utilizarea într-o gamă vastă de stiluri arhitecturale, montajul facil și rezistența deosebită sunt doar câteva dintre avantajele pe care acest tip de învelitoare le oferă și care o transformă în cea mai bună alegere.

Țigla metalică și competitorii săi

Înainte de a trece la avantajele pe care țigla metalică le oferă, trebuie luate în calcul și restul materialelor pentru acoperișuri existente pe piață. Dintre acestea se remarcă:

 • Învelitori naturale, din stuf sau trestie;
 • Învelitori din țiglă ceramică;
 • Învelitori din țiglă din beton;
 • Învelitori din șindrilă bituminoasă;
 • Învelitori din plăci rigide ondulate;
 • Învelitori din policarbonat.

Învelitorile din țiglă ceramică sunt un real adversar al celor din țiglă metalică deoarece au un aspect deosebit de elegant și o rezistență aparte. Chiar și așa, țigla metalică se bucură de o greutate cu mult mai mică, astfel că un acoperiș din acest material nu va pune presiune pe structura casei, protejând-o în același timp de intemperii.

Un alt mare avantaj al acesteia, comparativ cu cea ceramică, este dat de faptul că are un cost mai scăzut, în timp ce durata de viață pe care o poate avea este, de asemenea, mare.

Acoperișuri din țiglă metalică – avantaje principale

Dintre avantajele pe care le oferă țigla metalică trebuie menționate:

 • Montajul țiglei metalice se efectuează simplu și rapid, în special datorită greutății mici pe care aceasta o are dar și datorită sistemelor de îmbinare a panourilor și de prindere pe structura de lemn;
 • Datorită ușurinței în manipulare, conduce la scăderea cheltuielilor legate de manoperă și a celor legate de construcție pe ansamblu;
 • Are o durată de viață mult mai lungă față de alte tipuri de învelitoare, de circa 50 de ani;
 • Este rezistentă la orice condiții meteorologice, de la îngheț la caniculă;
 • Asigură garanție și o exploatare optimă de-a lungul anilor, în special dacă este fabricată din oțel cu caracteristici superioare;
 • Este ușor de întreținut, având proprietatea de auto-curățare;
 • Se găsește într-o gamă variată de culori, acestea păstrându-și caracteristicile timp îndelungat.

RoofArt – țiglă metalică din oțel cu caracteristici superioare

Prezentă pe piață începând cu anul 2001, compania RoofArt pune la dispoziția clienților un vast portofoliu de produse, de la țiglă metalică Umbrella®, la sisteme pluviale Scandic®, elemente de tinichigerie și alte accesorii pentru acoperișuri, la cele mai înalte standarde de calitate.

RoofArt investește în mod constant în liniile de producție și utilajele profesionale, asigurându-se că exigențele clienților săi sunt în totalitate satisfăcute.

În ceea ce privește țigla metalică, compania oferă:

 • Țiglă metalică Umbrella® clasică – realizată în diferite dimensiuni ale panourilor, până la lungimi de 4230 mm, echivalentul a 12 module, are proprietăți anti-alunecare, este ignifugă, rezistentă la zgârieturi și la razele UV, își menține culorile vii timp îndelungat și vine însoțită de accesorii din același material, garantând rezultate excelente;
 • Țiglă metalică Umbrella® dublu-modulară – are dimensiune standard de 755 mm lungime, echivalentul a 2 module, însă particularitatea ei numărul 1 este faptul că îmbinarea panourilor și prinderea lor pe structura de lemn nu sunt vizibile. Șuruburile sunt ascunse, oferind un aspect plăcut, uniform și sunt ferite de scurgerile pluviale sau acumulările de zăpadă/ gheață, fapt ce ar putea să le strice în timp garnitura, iar apa să pătrundă pe lângă șurub sub țigla metalică. În plus, pierderile de material sunt minime, manevrarea este foarte ușoară, la fel și înlocuirea anumitor panouri în cazul în care se constată defecțiuni sau se dorește montarea de ferestre de mansardă etc.

Țigla metalică Umbrella® este însoțită de o garanție extinsă de 30 de ani împotriva coroziunii și de o garanție de 15 ani pentru menținerea culorii. Calitatea acesteia este asigurată de materia primă furnizată de către concernul suedez SSAB – unul dintre cei mai mari producători de oțel nordic, care respectă cu strictețe cele mai înalte standarde din domeniu.

Prețurile țiglei metalice comercializate de către companie diferă în funcție de tipul de material – grosimea oțelului și straturile de protecție și acoperire – și de modelul de țiglă metalică, clasică sau dublu-modulară.

Montajul țiglei metalice – o etapă importantă în definirea succesului

Montajul țiglei metalice este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când se vorbește de rezistența în timp a acoperișului. De aceea, RoofArt recomandă ca acesta să fie efectuat de specialiști pentru ca investiția să își îndeplinească eficient și corect toate funcțiile – termoizolație, hidroizolație și izolație fonică, în unele cazuri.

Pe lângă toate materialele și acesoriile care să asigure ermetizarea acoperișului, compania poate recomanda echipe de montatori parteneri care se vor asigura că montajul va fi efectuat corespunzător și care vor garanta obținerea rezultatelor scontate.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here